SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • no własnie oliwie chyba to nie grozi wg tego co napisane wyzej skoro temp.dymienia/degradacji ma wyzsza niz tem.smazenia..?tak czy zle to rozumiem, poza tym nie chodzi tu o jakies dlugie, glebokie smazenie... poza tym jezeli o mnie chodzi to tylko z ciekawosci pytam bo nie lubie oliwy , jak juz to tylko z kielicha , inaczej nie wchodzi. Zmieniony [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 14:40:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • 2013-06-23 niedziela - DNT cykl 7 - dzień 15 waga - 88,1kg waga tłuszczu 12,1kg wczorajszy trening dzwonnika na barki zrobił super robotę, nigdy nie czułem tak dobrze dotrenowanych barków - ta metoda będzie częściej gościć w moim treningu mała modyfikacja planu treningu od soboty dodałem do treningu poranne aeroby na czczo w formie biegu na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-23 22:18:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Smażenie na oliwie z oliwek

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jak widać tutaj sami znawcy, każdy mówi, że niby nie można ale jednak, że nie zaszkodzi. W tym artykule piszą, że powinno się smażyć na oliwie z oliwek: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2123/jak-znalezc-czas-na-przygotowywanie-zdrowych-posilkow . W innych artykułach również widziałem, że można smażyć na oliwie. Nie spotkałem się jeszcze, że [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-17 11:40:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  •     2013-11-16 sobota - DNT          Cykl - 10 / dzień - 27       po wczorajszym treningu dość spora obolałość w barkach i nogach, dziś uderzyły dość mocno domsy po czwartkowym treningu klatki PARAMETRY PODSTAWOWE    Waga             91,7            Waga tłuszczu             10,4            Sen             8,0             Zapotrzebowanie     [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-16 21:47:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Smażenie jest dość krótkie w przypadku np wołowiny, ryby, jaj, piersi, omleta, więc nie ma co się o to martwić.

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3958 Data: 2014-11-19 16:48:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • [BLOG] patryx-13 / Strive for greatness

    Post
    Trening dla początkujących

    Jeśli chodzi o smalec to liczysz tyle ile wrzucasz na patelnię czy dzielisz to na pół? Bo jeśli chodzi o smażenie to co najmniej połowa zostaje na patelni. Chyba, że tak normalnie wciągasz smalczyk :P

    Odpowiedzi: 658 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-23 10:57:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Przyprawy i tłuszcz do smażenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ale na co ten tłuszcz do kuraka, jak to się robi 3 minuty i bez tłuszczu nawet na gównianej patelni pójdzie? no chyba że ktoś całe filety smaży. ;-) Tłuszcz można spożytkować w smaczniejszych celach niż smażenie lub też można przygotować tłuste mięska, smaczniejsze niż gówniana kura. ;-)

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1336 Data: 2016-01-05 22:38:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Do czego chcesz. Jajca na boczku i masz sniadanie.Co Ci smakuje :) Pamietak tylko, ze maslo zwykle nei nadaje sie obrobki termicznej, no chyba, ze super krotkiej. Wiecj smazenie np to na klarowanym masle, na kanape czy cos, zwykle. Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 2016-01-06 10:40:00 Dzięki za dobre rady, może w końcu dzięki wam mi się uda:) [...]

    Odpowiedzi: 92 Ilość wyświetleń: 5997 Data: 2016-01-06 10:43:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • smazenie w glebokim tłuszczu nigdy nie bedzie zdrowe, nie mozesz frytek w piekarniku sobie zrobic? na oliwie bym nie smazyl, ta najlepiej do spozycia "na surowo"

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 15430 Data: 2016-03-05 23:56:27 Szacuny postu: 1 (cały temat: 3)
  • możesz zrobić na oliwie z oliwek dalej panuje przesąd że nie powinno się na niej smażyć co jest wielka powtarzaną głupotą Tu nie chodzi o smażenie na oliwie a w głębokim tłuszczu, frytek nie zrobi na małej ilosc , trzeba sporo tego nalać a to juz nie jest zdrowe

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 15430 Data: 2016-03-06 10:01:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Smażenie na oleju kokosowym

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Olej kokosowy zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe, które same w sobie są utwardzone i utleniają, więc nadaje się idealnie do smażenie i nie traci przy tym wartości

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2411 Data: 2016-04-15 11:41:50 Szacuny postu: 1 (cały temat: 3)
  • Podziel kurczaka przed obróbką termiczną , zważ ,usmaż i powkładaj w pudełka. Ale jeśli smażę, to wrzucam na patelnie od razu kurczaka zważonego na 3 porcje i później żeby było po równo w pudełkach muszę ważyć ponownie i wychodzi go mniej (wiem, że schodzi woda itp) i stąd mam ten problem. Smażenie kurczaka oddzielnie na jedną porcje, to trochę [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1482 Data: 2016-04-17 23:07:27 Szacuny postu: 1 (cały temat: 3)
  • Owady - źródło białka

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Przecież dostałeś serio odpowiedź?... Ja widzę jedynie taki problem, że w Tajlandii czy Chinach one są chyba przeważnie przyrządzane poprzez smażenie w głębokim tłuszczo na chrupko, a to zdaje się nie jest optymalny sposób obróbki termicznej. Jednak ryzykowne byłoby jedzenie na surowo lub przyrządzanie na parze, bo istnieje groźba skażenia jakimiś [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1474 Data: 2017-02-08 11:56:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • No ja generalnie przecieram zawsze albo ręcznikiem posmarowanym tłuszczem albo daję odrobinę kokosowego, tylko tyle żeby była natłuszczona. I tylko na pierwsze placki, omlety itp. W sumie może jakbym jej nie mył to może by nie trzeba było smarować :-D Odnośnie placków z serka wiejskiego to podkreślam, wolne smażenie, dobry dobór mąki i przykrywka. [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 8825 Data: 2018-02-12 16:32:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Pytanie odnośnie do tego, jak gotować, piec, czy smażyć jest mocno ogólne. Ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć na tak bardzo ogólne pytanie. W tym celu po prostu warto nauczyć się podstaw obróbki termicznej pożywienia. Istotne jest to: - co smażymy, - na jakim tłuszczu, - na jakiej patelni. - na jakim ogniu, - jak długo. Czynników decydujących [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 4625 Data: 2018-03-15 10:27:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Witaminy i nie tylko

    Post
    Odżywki i suplementy

    Okej, wszystko zamówione. Co do oleju kokosowego to zamówiłem NIERAFINOWANY na razie 500g na spróbowanie bo nigdy nie stosowałem go w kuchni a powiem szczerze, że zaintrygowało mnie to smażenie mięsa przez TomQ-MAG na nim :-) Dzięki wszystkim za odpowiedzi!

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1739 Data: 2018-10-01 01:27:50 Szacuny postu: 2 (cały temat: 3)
  • AllNutrition Whey Protein: -Truffle – 30 g odżywki rozpuszczone z 200 ml wody - rozpuszczalność 10/10, smak 10/10. Jedno z lepszych białek smakowo. Słodkie i dobre w smaku nawet z wodą. Intensywny, słodki, smak, przypominający delikatny mus. Prawdziwy kozak wśród białek. Polecam. - Cream – 30 g odżywki rozrobionej z wodą 200 ml. Rozpuszczalność [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3883 Data: 2018-11-15 16:39:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Schudnąć 5 kg w miesiąc. Ćwiczenia i dieta

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Choć i tak mało używam tłuszczu w porównaniu z rodziną :) na smażenie kurczaka jest to max łyżka oleju

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 2714 Data: 2019-02-04 07:27:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Kalkulator kalorii - oliwa wpisywać czy nie?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zdecydowanie należy wliczać w bilans kaloryczny tłuszcze, które używamy do smażenia. Nie ulegają one odparowaniu, a wsiąkają w smażony produkt. W niektórych rozpiskach diety i poszczególnych posiłkach nie ma tłuszczów do smażenia, a jest np. mięso, czy ryba z prostego powodu. Smażenie nie jest jedynym możliwym sposobem obróbki. Nie chce mi się [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1052 Data: 2020-05-24 23:46:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Przygotowanie posiłków na kilka dni

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszystko ma straty wynikające z obróbki i potem - przechowywania... Ziemniaki też. Np.straty witaminy C. Ale korzyści z ich jedzenia przewyższają straty. Ziemniaki to produkt skrobiowy; jeśli po ugotowaniu schłodzisz je w lodówce, to część skrobi zamienia się w skrobię oporną i dzięki temu mają odrobinę mniej kalorii i mniej podnoszą cukier we [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 588 Data: 2024-02-11 19:16:39 Szacuny postu: 1 (cały temat: 3)