To widzę braki masz trochę w tej diecie. Smażenie polecałbym ograniczyć ewentualnie można używać oliwy z sprayu jak i innych rzeczy ale osobiście wolałbym gotować/piec/ gotować na parze żywność o wiele lepiej to wyjdzie niż smażenie. Płatki owsiane o 19 i mleko? W godzinach wieczornych nie pasuję. Mleko to cukry a cukrów powinieneś w miarę unikać [...]
Arphiel bardzo chętnie dzisiaj odpocznę :-) a jeszcze jak ktoś na forum mi to zaleca to bez wyrzutow sumienia :-):-):-) Do tej pory robiłam wszystko zgodnie z planem bez względu na samopoczucie...uparta jestem i może trochę do celu na siłę dążę....bolało to Nimesil i za 10 minut siłka, czy interwały. Jeśli 2 dni beztreningowe w tym tygodniu nie [...]
jak aras co do cyców z biedry. Z lidla są ok, ale mam wrażenie ze te -15% procent na drób odrobili sobie nabijając wody, bo w czasie smażenie wiecej jej sie pojawia niz zawsze. Mam nadzieje ze tak nie zostanie. Zmieniony przez - lestat1986 w dniu 2012-11-20 17:49:59
1. Bułki Grahamki - dobre czy nie? ( nie lubię razowego ) 2. Patelnia do grilowania a patelnia zwykła - na czym lepiej smażyć ( wiem, że smażenie złe , ale co lepsze w ostateczności ) 3. W dni bez treningu mniejsza kaloryczność?
1. Bułki Grahamki - dobre czy nie? ( nie lubię razowego ) 2. Patelnia do grilowania a patelnia zwykła - na czym lepiej smażyć ( wiem, że smażenie złe , ale co lepsze w ostateczności ) 3. W dni bez treningu mniejsza kaloryczność? 1. Ok. 2. Najlepiej teflonowa. 3. W zaleznosci od diety. W wiekszosc przypadkow taka sama.
dieta wygląda OK, natomiast u niektórych wrazliwych osób zgage mogą powodować wlasnie tłuste posilki. Zwlaszcza tłuszcze nasycone. Zgaga to nic innego jak refluks żołądkowo-jelitowy. Wyeliminuj smazenie (vel jajecznica na masle- spróbuj zrobic na teflonie lub ugotowac jaja na miekko/twardo). w ramach testu proponuje przed posilkiem wypic wode z [...]
po jajecznicy czuje sie akurat ok - zawsze po pierwszym i drugim posilku czuje sie ok . Dopiero jak w ciągu dnia dochodzą kolejne posilki i zjadam coraz wiecej ...wtedy lipa. Co do smażenie to nawet jeśli nie zjem w ciagu dnia NIC smażonego to i tak nic nie zmienia , siemienia lnianego probowalem - nic nie dalo , ananas/papaja tego nie probowalem [...]
Jak miałbym do wyboru smażenie tylko na patelni to bym kupił papirusy z Winiary'ego i w nim cyca robił. Do syta dla kogoś z rozwalonym metabolizmem to dla człowieka z solidną sylwetką i miską przekąska. To co rozpisałem to ilość jaką powinna zjadać dziennie laska na redukcji ważąca +60kg, trenująca siłowo, kręcąca aeroby i uprawiająca seks kilka [...]
poprawiony link http://zdrowo-i-smacznie.blogspot.com/2011/08/razowe-tortille-zytnie.html forum blokuje linka, przyklejam przepis z zdrowo-i-smacznie.blogspot.com Razowe tortille żytnie Meksykanie używają tortilli kukurydzianych (do tacos) i pszennych (do burritos). Żaden z nich zapewne nie pomyślał o stworzeniu nowego dania specjalnie dla [...]
Większość mojej diety przegotowałem więc smażenie/pieczenie jest mi trochę obce tym bardziej wołowiny }:-( nie wiedziałem czy info może mieć znaczenie ale zawsze lepiej dopisać. Mam jeszcze takie jedno pytanie. W tesco ostatnio kupiłem płatki owsiane i zdziwił mnie ich czas przygotowania. [...]
Hej, O odżywianiu czytam już trochę, będzie ponad rok. Pierwsza książka "Żywienie w sporcie" A. Bean i po późniejszych poszukiwaniach okazała się zbiorem bzdet, dlatego preferuję opinie kulturystów (jako tych najbardziej skupiających się na jakości pożywienia). Dieta ułożona już prawie idealnie - potrzebuję zaledwie kilku informacji, by czuć się [...]
Więc od początku: makrela wędzona maksymalnie 3 razy w tygodniu, olej rzepakowy jedynie nierafinowany (a taki ciężko znaleźć). Masło mleczne jak najbardziej okej, z tym, że trzeba uważać na proporcje kwasów tłuszczowych (20g dziennie nie powinno znacząco ich zaburzyć). Co do przygotowania potraw, smażenie faktycznie nie jest pożądane, spróbuj [...]
1 posilek : byla owsianka 80 g + szejk proteinowy, aktualnie zastapilem to platkami fitella ( tylko 5g cukru na 70g weglow + blonnik) ze wzgledu na brak czasu zeby jesc owsianke( szkola, nie potrafie wczesniej wstawac bo sie nie wysypiam i tak)- Owsianka to lepsza opcja,jeżeli nie masz czasu przygotuj ją wieczorem i do lodówki. 2 posilek w [...]
Poczytaj trochę tematów to będziesz wiedział- http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html. Smażenie na tego typu olejach (extra virgin) przy obróbce cieplnej szybko się utleniają uwalniając substancje rakotwórcze,nie mówiąc już o tym że oliwa traci to co w niej najcenniejsze. Lepszą opcją do smażenia będzie smalec...:) Zmieniony przez - Pawlo94 [...]
Poczytaj trochę tematów to będziesz wiedział- http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html. Smażenie na tego typu olejach (extra virgin) przy obróbce cieplnej szybko się utleniają uwalniając substancje rakotwórcze,nie mówiąc już o tym że oliwa traci to co w niej najcenniejsze. Lepszą opcją do smażenia będzie smalec...:) Zmieniony przez - Pawlo94 [...]
tluszcze : 75 (wystarczaloby 100g masla orzechowego, przy czym dochodzi do tego smazenie na oliwie z oliwek (kurczak wychodzi mi dosc tlusty )) Jedynie masło orzechowe jako źródło tłuszczów to niekorzystna opcja-musisz dodać do diety źródła omega 3 jak tłuste ryby,orzechy włoskie,olej lniany A płatkami fitella nie zawracaj sobie głowy,bo jest [...]
tluszcze : 75 (wystarczaloby 100g masla orzechowego, przy czym dochodzi do tego smazenie na oliwie z oliwek (kurczak wychodzi mi dosc tlusty )) Jedynie masło orzechowe jako źródło tłuszczów to niekorzystna opcja-musisz dodać do diety źródła omega 3 jak tłuste ryby,orzechy włoskie,olej lniany A płatkami fitella nie zawracaj sobie głowy,bo jest [...]
Witam wszystkich :) No własnie, tak jak w temacie, jestem w tej chwili na masowaniu i nie wiem, czy lepiej jest smażyć pierś z kurczaka, czy może ja gotować w parowarze ? W diecie na masę należy spożywać tłuszcze, ale nie takie z tłustego miecha usmażonego na patelni na zwykłym oleju słonecznikowym, tylko z oliwy z oliwek lub orzechów itd. [...]
Smażenie nie jest zdrowe, gotowanie w parowarze jest. Zawsze możesz dusić, piec czy grillować. Gotując mięso, będę przy robieniu masy nabierać mniej zbędnej tkanki tłuszczowej, niż jak smażąc ?