Waga ciała : 90 Ilość białka na kg masy 3 Ilość węglowodanów na kg masy 6 Ilość tłuszczy na kg masy 1 Zapotrzebowanie Ilość białka 270 Ilość węglowodanów 540 Ilość tłuszczu 90 Dzienne zapotrzebowanie na kalorie 4230 posiłek 1 - 150 gram płatków owsianych, 5 białek z jaj DAJ NP.2CALE JAJA 2 BIALKA. DO TEGO POSILKU LEPIEJ DAJ BANANY [...]
[...] owocowych. Tłuszcze - powinny dostarczać około 20-25% energii. Maksymalną wartością, która niestety jest zbyt często przekraczana, jest 30%. Energia pochodząca z tego źródła nie jest tak szybko dostępna, jak energia z węglowodanów. Tłuste potrawy spowalniają motorykę przewodu pokarmowego. Może to powodować zaleganie pokarmów w żoładku, [...]
[...] zresztą też nie. W sumie jogurt z pomidorem, to ciężko nawet nazwać posiłkiem - to jest przekąska, o której organizm po pół godzinie zapomni. Zjadasz pół kilo pomidorów jednorazowo? Zajrzyj tu: http://kulturystyka.pl/co-jedza-ladies-sfd/ - poczytaj jakie są zdrowe źródła białek i tłuszczu, może będzie Ci wtedy łatwiej zaplanować posiłki.
skoro znasz juz zrodla wegli, bialka i tluszczu, widziales w arcie moralesa jak to ma wygladac to w czym masz problem? jest gotowy schemat. wrzuc teraz swoja propozycje zarcia na jeden dzien i ocenimy co jest ok, a co do poprawki. co masz jesc to juz wiesz. czego nie? calej reszty mozesz ulozyc sobie diete na jeden dzien i jesc tak dzien w dzien [...]
[...] - narazie jeszcze zjadam 400g mintaja dziennie bo nie wiem czy moge taka makrele jesc...) jest ok? Czy 2 cale jajka w dni nietreningowe tez sa ok? moge je jesc? jaki tluszcz jest w zołtku jajka? bo moze tluszcz nasycony co by mnie bardzo ratowało. Mogłbys mi podać jeszcze jakieś przykłady źródła tłuszczów nasyconych? Gorąco pozdrawiam!:)
[...] za trawienie białek takich jak pepsyna, trypsyna i chymotrypsyna (metabolizm). Ważne jest również to by posiłek zjedzony wraz z białkiem zawierał również inne źródła energii. Ułatwi to wchłonięcie białka. Kiedyś uważano, że na 1g białka potrzeba 4g ww. Teraz wiadomo, że chodzi o dodatkowe kcal zaś nie dokładnie o ww. Ilość [...]
hejka lodzianin , na silke latam od mlodego malolata to juz bedze z 20 lat , z kilu letnimi przerwami, mam 35 lat ,zadnych srodkow wczesnej nie bylo tylko dieta , zadnych cykli , poznalem swoje cialo , doszlem do wniosku ze jak robie mase to zeby cos roslo to musze wpychac w siebie bardzo duze ilosci jedzienia -inaczej stoi , ale wtedy [...]
nie chodzi o to, żeby odżywkę białkową pić raz dziennie, tylko żeby uzupełnic podaż białka odżywką jak nie jesteś w stanie zjeść białka z naturalnego źródła. smakowo polecam syntha matrix ciasteczkowy (nudzi się dopiero po 5kg )
[...] dążysz do wyeliminowania tłuszczy z diety jednak mniemam, że mogą byc dwa powody ku temu. Pierwszy z nich to taki, że najnormalniej w świecie może Ci brakowac pieniędzy na źródła zdrowych tłuszczy a więc oliwa z oliwek, olej lniany, mct, tran, omega - 3 w kapsach, orzechy włoskie, avocado ... Fakt, to drogie produkty a o alternatywę ciężko, [...]
nie wazne z jakiego zrodla czerpie sie bialka, wazne jest zeby zawieraly odpowiednia ilosc aminokwasów : Białko pełnowartościowe zawiera wszystkie niezbędne 8 aminokwasów, w odpowiedniej proporcji. Takie białka są powoli absorbowane w organiźmie i efektywnie wykorzystywane. Białka występujące w żywności pochodzenia zwierzęcego odznaczają się [...]
Witam mam pytanie odnośnie białka UNS WPC 80 ECONO dowiedziałem się z pewnego źródła że trzeba dużo pić wody podczas brania tego białka: "Podczas stosowania preparatu wskazane jest zwiększone spożycie wody w ilości 3-5 litra dziennie. Kreatyna pomaga utrzymać trening osobisty i stan anaboliczny, wiąże wodę w komórkach i zwiększa ich rozmiary" [...]
[...] Glutamina (w skrócie Gln lub Q), powstaje z glutaminianu przy udziale jonu amonowego. Reakcja katalizowana jest przez syntetazę glutaminową i wymaga jonów Mg2+ oraz ATP jako źródła energii. Jako że przemiana ta zachodzi w naszym organizmie, glutaminę można nazwać aminokwasem endogennym – nie-niezbędnym (ale tylko w warunkach [...]
[...] dobrą dietę przez cały dzień to nie przejmuj się tym zbytnio Dla przykładu - przyswajanie żelaza obniża: wapń, cynk, miedź, błonnik, białka jaj, salicylany i fityniany. A źródła żelaza to np.mięso wołowe(które przecież jemy często z ryż brązowym i warzywa - które mają dużo błonnika!), suche nasiona roślin strączkowych - a przecież one też mają [...]
No i co oczekujesz ? Skoro sam widzisz, ze zle ulozyles, to po cholere wogole wklejasz ? Wegli jak na masie, brak bialka, o tluszczach nie wspomne.. Czytaj kolego, bo to co tu dales jest karygodne ! 1. Wywal platki kukurydziane i daj owsiane, na tluszcze orzechy moga byc. Do tego jajka 2-3. 2. Za malo bialka. Laduj cycka z kury do kanapek jak [...]
wiesz co, : 1. nie odejmuj na razie kalorii, odjales bardzo duzo i na poczatku dobry zwyczaj tego nie robic, ale co tydzien kontrolowac i dopiero wtedy odejmowac z ww po 100kcal i patrzec co sie dzieje 2. wiecej bialka 2,1g to jest takie minimum przyzwoitosci, jak nie masz problemow z nerkami zwieksz jego ilosc do ok 3g i zmnejsz tluszczu 3. [...]
[...] jak zupowary, które automatycznie ugotują, a potem zmiksują na gładką masę. Warto włączyć niektóre warzywa, bo jednak niektórych witamin/minerałów nie znajdziesz w innych źródłach. Próbowałeś gotowanego jarmużu? Świetne źródło witaminy A, C, K. Szczególnie o witaminę K ciężko w produktach odzwierzących. Z tłuszczy, warto pomyśleć nad masłem, [...]
Jak juz mowililem nie mam zamiaru zostac biologiem i źródła skromne ale rowniez podalem. Pisze w temacie "ciekawosta" chodzilo mi o to by zapoznac ludzi z tworzeniem sie bialka i jego fukcjonowaniem poza cwiczeniami siłowymi. Pozdrawiam
[...] jest – domyśliłeś się tego – w normalnym stanie. W większości przypadków, nie dostaniesz zapisanej recepty. Praktycznym rozwiązaniem jest znalezienie źródła lekarstwa na tarczycę poza krajem i zlecenie przesłania go w paczce. Niestety, zagraniczne firmy wysyłkowe prowadzą działalność gospodarczą jeden przez miesiąc a [...]