[...] energii która jest niezbędna przy treningu siłowym! Ponadto działa jak witamina D - poprawia wchłanianie wapnia! Będąc sportowcem potrzebujesz węglowodanów prostych jako źródła natychmiastowej energii i uzupełnienia rezerw glikogenu. Dlatego zawartośc 51% w 100g jest świetnym rozwiązaniem!!! " Oto opis serwatki ktory znalazlem na [...]
Zamiast mutanta normalny posiłek w pudełko do szkoły, ew. mozesz robic sobie shake np. z ryzu (musi być miękki, bo inaczej zle smakuje) twarogu/białka, banan, słodzik, mleko - wychodzi bardzo dobre Tak, zmniejsz białko źródła tłuszczy: Tłuste ryby, oliwa z oliwek, orzechy, tran :)
A gdzie wlyczenia kcal i btw? Musisz to policzyc, bo z tego nic nie wynika. Jedyne co to to, ze na pewno masz za duzo bialka i to zdecydowanie, za malo warzyw, i prawie brak tluszczow. Zobacz w innych tematach poprawione diety jakie powinno sie dodac zrodla tluszczow do diety.
Zbilansowana dieta powinna opierać się na źródłach białka, tłuszczów i węglowodanów: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
dopiero co robiłeś masówkę, o co chodzi \-) śniadanie brakuje źródła węgli 2 za mało węgli za mało białka 3 daj 150g kury i 100g ryżu 4 jw 5 dodaj tłuszczy lub węgli utnij do 100-150g 6 jest ok
Zaraz czerwiec więc zaczynają się cykle na białkach i kreatynie%-) Białko- żarcie w prochu którego WIELE lepszym zamiennikiem będzie mięso i inne źródła tego makrosa z pożywienia. Gainer- mniejsza ilość białka+węgle z reguły chooyowej jakości. Jak ktoś ma duży bilans kaloryczny do zamknięcia to fajna sprawa- tobie to niepotrzebne.
Nikt Cię tak naprawdę nie zna, musisz sam wyliczyć swoje zapotrzebowanie i na podstawie tego dobrać makroskładniki i po 2-3 tyg patrz czy waga idzie czy nie. Jako źródła węgli bierz: ryże, makarony, kasze, pełnowartościwe pieczywo, białka: głównie z mięs i ryb (kurczak, indyk, wołowina, łosoś, makrela), twarogi, serki wiejskie, jogurty naturalne. [...]
nie tylko dodać warzyw i owoców, ale też zbilansować tłuszcze, zapotrzebowanie na witaminy i minerały, popracować nad jakością węgli, nie czerpać białka z jednego źródła. Najlepiej zacznij od lektury postów podwieszonych. Ziemniaki wliczać...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ciezko jednoznacznie okreslic, zalezy co sie w tej diecie znajdzie, jak wiadomo sa duze rozbieżności w cenach zr. bialka np. 1kg fileta z kurczaka ok 15 zl, kg łososia ponad 40zl, jednak sa tansze zrodla jak twarog, podroby ktore tez mozna wlaczyc do diety z pewnych ilosciach i juz sie oszczedza, do tego czesto sa rozne promocje ;-) moim zdaniem w [...]
Białka powinieneś mieć 2-2,2g/kg z pełnowartościowego źródła jaja, mięso, wpc, twaróg odstawiłbym całkowicie, tak jak cały nabiał, jakieś jogurciki, mleko, serki wiejskie, tym bardziej ta śmietana... nie pomagają nam w redukcji. Poza tym brak w diecie zdrowych tłuszczy, pomijam fakt, że dalej za mało kalorii, jak na faceta, który waży prawie 90kg, [...]
ani nie wiadomo kim jesteś, ani co robisz jak trenujesz, ile mierzysz, jaki bf / obwody. Waga i wiek to za mało. co do diety - tak ogólnie - odejmij około 300 - 500kcal na poczatek, zarówno z węgli jak i z białka ktorego masz za dużo oraz ze śmieciowych produktów tłuszczowych takich jak masło orzechowe. umieść w diecie źrodła potasu i wit C, E, [...]
W pierwszym posiłku nie ma białka, 2-4 nie ma tłuszczy, przekąska jest bez sensu ;-) Zródła tłuszczy nadal kiepskie, dominuje oliwa, warzyw poza pomidorami z puszki nie widze. Nie ma masła, nie ma jajek, nie ma tłustych mięs, ryb.
[...] notować spadki wagi czy obwodów, ale ten huraoptymizm bardzo szybko może się skończyć, przy restrykcyjnie ograniczonej puli kalorii organizm sięgnie energię z alternatywnego źródła czyli z mięśni.. tudzież w głównej mierze będzie rozkładana tkanka mięśniowa, nie tłuszczowa. Póty co ma z czego czerpać energię. Zmieniony przez - dudee w dniu [...]
Proponuje naturalne Źródła Miedź powszechnie występuje w większości produktów spożywczych. Najwięcej miedzi zawierają warzywa i owoce, owoce morza, fasola, groch, ziarna pszenicy, śliwki, wątroba, nerki, płuca, serce, krewetki, orzechy, podroby, grzyby, pełnoziarniste produkty zbożowe. Wchłanianie miedzi (podobnie jak jonów innych metali) w [...]
Czyli robisz trening na...? Na niczym, bo nie masz dobrego źródła ww w przedtreningowym. A tego HIITa na bank nie wytrzymujesz na takim jedzeniu. Poza tym masz mało białka i tłuszczy. Przeczytaj podstawy układania diety i wrzuć poprawioną dietę.
[...] żywnościowe suche typu ryże, makarony, kasze, wafle ryżowe, płatki etc.) w pokoju. Nie w kuchni i nie w łazience, wiec wilgoć to to z pewnością nie jest. Kupiłam to bialeczko na sfd, wiec ze sprawdzonego źródła, już nie mam pomysłów.. dodam, ze od razu po otwarciu, zerwaniu plomby takie było. Zmieniony przez - Anetap98 w dniu 2020-08-03 15:27:58
[...] i roślin... Zmień to koniecznie tak żeby białko z prochu zajmowało max 25% dziennego spożycia czyli około 40g co daje 2 porcje po 30g proszku licząc, że ma 20g w porcji Możesz wrzucić tłuste rybki jak łosoś, makrela to od razu podbijesz dobre tłuszcze bo źródła tłuszczu też średnie :( Zmieniony przez - wiesiooooo w dniu 2015-05-01 14:59:19