[...] a to podstawowe źródło pełnowartościowego białka. Posiada aminokwasy, które zapobiegają rozpadowi mięśni przy redukcji. Postaraj się dorzucić trochę ryb (Tuńczyk puszka / łosoś / dorsz i inne - zdrowe tłuszcze i białko) oraz jakieś piersi z kurczaka ew. indyka, czasami mięso czerwone. Potrawy jedz surowo / gotuj / grilluj / smaż w tej [...]
[...] się wagi. Generalnie - dużo warzyw, białe mięso - kurczak i indyk. Z tłuszczy - oliwa z oliwek, olej lniany, tłuszcz z żółtek jajek i w rybach, takich jak makrela albo łosoś. Wszystkie węgle wrzucam po treningu - zszedłem teraz do 60 kilogramów, a podniosłem tłuszcze - byłem z tym u lekarza sportowego i facet po badaniach powiedział mi, że [...]
Tylko przeczytanie w całości poniższego tekstu gwarantuje poprawne wykonywanie treningu. SZANUJ PRAWA AUTORSKIE Wstęp Trening PeCo zakłada intensywne ćwiczenie przez 6 kolejnych dni (wersja ciężka). Przy tak napiętym harmonogramie należy zwracać przede wszystkim uwagę na bardzo dokładną i solidną rozgrzewkę. Nie należy [...]
ryba z puszki (tuńczyk, łosoś, makrela, śledź) Białko z jaja samo w sobie nic, ale na surowo nie smakuje, a można przenieść salmonellę ze skorupki. Jeśli miałaby to być kolacja i jedyne źródło białka to wg mnie same białka nie wychodziłyby ekonomicznie, a dając całe jaja do takiego shake'a nie byłoby to zjadliwe. Zjedz normalny posiłek [...]
Jeśli masz dostęp do świeżych ryb, to ja proponuję na surowo (sashimi): łosoś, dorada, tuńczyk itp. No i do tego dobry sosik sojowy do maczania w nim i niebo w gębie Ja osobiście jeśli obrabiam ryby termicznie, to najczęściej robię to bez przypraw (teflon, na parze), a dopiero potem maczam w jakimś smacznym dipie (jak właśnie sos sojowy). Wielu [...]
[...] te puszkowane). Dla ciebie niezwykle ważne są gatunki morskie. Dobrze, gdybyś takie ryby jadła codziennie. Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa strączkowe: [...]
[...] - bo nie mozna jeść w ten sam sposób codziennie i tego samego. zrodłem bialka będą dobrym: filet z indyka, udziec drobiowy, chuda wołowina, karkówka dobrej jakości, ryby (łosoś, halibut, tuńczyk), jaja, twarogi, jako dodatki - lżejsze sery typu mozarella, od czasu do czasu mozna dać odrobinę soi, zrodlem bialek są też nasiona i orzechy/migdały [...]
Kolejna sprawa to łosoś - nie wiem skąd w Polsce krążą "opowieści" o tym jak jest on bardzo zdrowy ? Głównie chodzi o kwasy z grupy Omega-3 które zawiera - niestety podczas każdej obróbki termicznej kwasy te utleniają się i są niezdrowe- tak samo moglibyśmy usmażyć tego łososia na oliwie ;) Przy diecie masowej - możemy sobie pozwolić na tą rybkę [...]
[...] B. Źródła białka to: 1. Chude mięsa (drób, cielęcina, chuda wołowina), ryby chude (najlepiej z połowów oceanicznych) oraz łosoś. 2. Nabiał chudy, tylko jedna porcja dziennie, np. chudy twaróg, krem kanapkowy Benecol (i żaden inny!), szklanka chudego mleka lub słaboukwaszonego kefiru lub [...]
[...] protein dziennie. Gdy przybierasz na wadze staraj się pozyskiwać białko przede wszystkim z pokarmów takich jak chuda wołowina i wieprzowina, jajka, chudy kurczak i indyk, łosoś i tuńczyk z wody. Kotlety jagnięce nie są najgorsze, ale mają większą zawartość tłuszczu niż kotlety wieprzowe. I jeszcze jedna rada: zgodnie z moim doświadczeniem [...]
[...] na surowo lub do krótkotrwałego smażenia Osobiście nie mieszałbym w posiłkach twarogu+mięsa(to raczej nie będzie dobrze smakować)-dałbym albo jedno,albo drugie Dorzuć też orzechy włoskie/olej lniany,żeby nie było w diecie jedynie oliwy A makrelę jedz sporadycznie-normalnie wkomponuj w dietę świeże,tłuste ryby np.łosoś,pstrąg,halibut
[...] Ryby i owoce morza: wszystkie gatunki w nieograniczonej ilości (ale ograniczaj te puszkowane). Postaw na gatunki morskie, przede wszystkim tłuste (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa strączkowe: [...]
[...] ilości (ale ograniczaj te puszkowane). Dla ciebie niezwykle ważne są gatunki jeziorne i tylko troche morskich. . Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa strączkowe: [...]
[...] na plus. Dieta Po treningu : pieczywo pełnoziarniste, jajka, sałatka Obiad i tutaj poszedł cheat meal ... Zaproszenie na sushi – nie mogłem odmówić :-) Czyli dużo ryby (łosoś wędzony, surowy, tuńczyk, zielsko, ryż) do popicia woda. Byłem mega pełny po tym posiłku, więc zamiast napychać się żarciem zjadłem 80g migdałów+ porcja odżywki [...]
[...] te puszkowane). Dla ciebie niezwykle ważne są gatunki morskie. Dobrze, gdybyś takie ryby jadła codziennie. Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa strączkowe: [...]
[...] i _musze_ zjeść jakiegos owoca, lubie wszelkie mięsa i podroby też, w zasadzie w formie dowolnej ryby - najlepszy na świecie jest surowy tuńczyk, w ramach kompromisu - łosoś (w sensie że na surowo, tak to jem co mam) lubię kasze i makarony (poza tymi szaroburymi z mąki z pełnego przemiału), ryż dowolny lubie orzechy, pestki - szczegolnie [...]
Co do pokostu, to myślę, że nie jest tak źle. W końcu dr Budwig była 7 razy nominowana do nagrody Nobla. Ja jestem z tych co jak na własnej skórze nie doświadczą to nie uwierzą. Od kilku lat czułam się fatalnie, ciągle byłam zmęczona, miałam jakieś arytmie serca, no i oczywiście systematycznie tyłam. Nic mi się nie chciało po pracy nura na kanapę [...]
jeden z wczorajszych posiłków (rozbijam wszystko na 3 w ciągu okresu JEM). Łosoś świeży robiony na teflonie, posypany startym czosnkiem, filet z kurczaka również pieczony na teflonie (lubię dłuzej potrzymać, aż się robi chrupiący) i do całości moje ulubione warzywa w wersji Raw-na surowo lubię najbardziej %-) [...]