Szacuny
1
Napisanych postów
90
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1490
tak jak w temacie...zaczołem w tym tygodniu diete na mase +kreatyna+gainer...i mam taki problem a mianowicie mam często sraczke...gainera pije 70g+200ml mleka 2x dziennie..rano i po tren..co poradzicie? mięta czy cos takiego?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Sprawdz fruktoze, tanie gainery maja jej bardzo dużo. Możesz mieć jej nietolerancje - tak jak ja. Poza tym laktoza tak jak pisal flex, nawet bardziej prawdopodobne.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie ma laktozy i mowisz, ze pijesz z wodą i taki sam problem... kup inny gainer, bez fruktozy (ten sobie zostaw na później - w najgorszym wypadku komus oddasz). Widzialem w UK, te najlepsze gainery miały napisane "no fructose, no lactose, no sweeteners" itp... więc kupuj bez tych gówien, nawet drożej, ale lepiej dla zdrowia. Ja miałem pierwszy gainer, węgle to bylo 70% fruktozy i nie wychodziłem po tym z kibla, a tak śmierdziało, że włączone wywietrzanie w suficie nic nie dawało ;] Więc kup z maltodekstryną i glukozą.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ok jak wolisz, ale musialbys odstawic tez jogurt (no chyba ze to jogurt probiotyczny w ktorym bakterie zjadly cala laktoze). Jak juz bedziesz wiedzial, ze to nie laktoza, albo laktoza i cos jeszcze, to sprawdzaj fruktoze (ale tez bez laktozy, bo moze sie okazac, ze nietolerancja laktozy i fruktozy zarazem).
Zmieniony przez - BlackCamel w dniu 2009-11-24 15:44:44