...
Napisał(a)
mam pytanie czy kazdy styl w plywaniu tak samo dziala (pozytywnie) na nasz kregoslup?? czy moze tak, ze kazdy dziala, ale np. jeden bardziej od drugiego? Jesli ktos zna sie, to prosze o odp
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Śmieje się bo nie ma czegoś takiego jak mięśnie kręgosłupa bo kręgosłup to kości ,a mięśnie wokół niego to mięśnie grzbietu.
eprom nawet dobrze ,miałem troche problemów przy nawroie z grzbietu ale jest lux bo wczoraj zaliczyłem
została mi tylko teoria
eprom nawet dobrze ,miałem troche problemów przy nawroie z grzbietu ale jest lux bo wczoraj zaliczyłem

Życie zaczyna się po piędziesiątce...w bicepsie
...
Napisał(a)
teoretycznie pływanie samo w sobie dobrze dziala na kregoslup jakim stylem bys nie plywal bo caly wic jest w tym ze nie ma takiego obciazenia na kregoslupie
a co do stylow to moim zdaniem
1.grzbiet
2.kraul
3.motyl
4.zaba
mniej wiecej w takiej kolejnosci bym ustawil style od najlepszego do najgorszego (jesli chodzi o wplyw na kregoslup)
jednak nalezy pamietac ze zaba i delifin nie koniecznie sa wskazane do redukcji wad kregoslupa (zaba ze wzgledu na niestaranne pływanie, delfin ze wzgledu na obciazenia kregoslupa - nie wiem kto to wymyslil sam sie zdziwilem jak obejrzalem ostatnio program w TV;/)
a co do stylow to moim zdaniem
1.grzbiet
2.kraul
3.motyl
4.zaba
mniej wiecej w takiej kolejnosci bym ustawil style od najlepszego do najgorszego (jesli chodzi o wplyw na kregoslup)
jednak nalezy pamietac ze zaba i delifin nie koniecznie sa wskazane do redukcji wad kregoslupa (zaba ze wzgledu na niestaranne pływanie, delfin ze wzgledu na obciazenia kregoslupa - nie wiem kto to wymyslil sam sie zdziwilem jak obejrzalem ostatnio program w TV;/)
0m3n? a kto to taki?
...
Napisał(a)
Bzdura z tą kolejnością...pływając nie wzmocnisz sobie mięsni kręgosłupa...ono jedynie pomaga w korekcji...
Wogóle to kto to wymyślił.Pływać trzeba wszystkim!!!
To tak jakby sie powiedziało komuś - idź na siłownie i nie ćwicz przypadkiem wogole pleców bo sobie krzywde zrobisz, lepiej sam brzuch - i tylko czekać jak zaczną go właśnie boleć plecy...
Wogóle to kto to wymyślił.Pływać trzeba wszystkim!!!
To tak jakby sie powiedziało komuś - idź na siłownie i nie ćwicz przypadkiem wogole pleców bo sobie krzywde zrobisz, lepiej sam brzuch - i tylko czekać jak zaczną go właśnie boleć plecy...
...
Napisał(a)
niech ktos mu zrobi plan na gimnastyke korekcyjna albo niech sobie poszuka bo to było na gg a co do pływania to sie mylisz ze nie wzmacnia miesni plecow... bez komentarza
0m3n? a kto to taki?
...
Napisał(a)
eh chodzilo o to ze wzmacani miescie bo wzmacnia wszystkie ale nie ze o bede chodzic to plecy bede miec wyczesane i w ogole the best
i poza tym jasne ze racja nie ma zadnej kolejnosci co do styli w plywaniu, ucz sie wszystkich i plywaj wszystkiemi

i poza tym jasne ze racja nie ma zadnej kolejnosci co do styli w plywaniu, ucz sie wszystkich i plywaj wszystkiemi

...
Napisał(a)
Dobrze a ja pozostawie bez komentarza teksty typu - pływaj to wzmocnisz sobie mięśnie kręgosłupa - GRATULUJE!!!
...
Napisał(a)
1. pytanie co to sa miesnie kregoslupa, troche to smiesznie brzmi...
2. co do miesni i plywania to oczywiscie w czasie plywania je wzmacniamy, nie ma watpliwosci
3. jak plywasz zazwyczaj chudniesz- zbawienne dla kregoslupa.
4. co do stylow, to moim zdaniem jak masz jakies problemy z kregoslupem to rzeczywiscie lepiej nie plywac delfinem i zabka (taka wyczynowa) ale z drugiej strony jak sie dobrze plywa kraulem to gorna polowa ciala sie ze tak powiem wychyla w prawo i lewo co moze tez byc nieprzyjemne dla kregoslupa, podobnie z powaznym plywaniem na plecach . zalezy jakie problemy masz. ktory odcinek kregoslupa, itd.
podsumowujac. wydaje mi sie ze jak cos nie huhu z twoim kregoslupem to plywaj ale lajtowo.
2. co do miesni i plywania to oczywiscie w czasie plywania je wzmacniamy, nie ma watpliwosci
3. jak plywasz zazwyczaj chudniesz- zbawienne dla kregoslupa.
4. co do stylow, to moim zdaniem jak masz jakies problemy z kregoslupem to rzeczywiscie lepiej nie plywac delfinem i zabka (taka wyczynowa) ale z drugiej strony jak sie dobrze plywa kraulem to gorna polowa ciala sie ze tak powiem wychyla w prawo i lewo co moze tez byc nieprzyjemne dla kregoslupa, podobnie z powaznym plywaniem na plecach . zalezy jakie problemy masz. ktory odcinek kregoslupa, itd.
podsumowujac. wydaje mi sie ze jak cos nie huhu z twoim kregoslupem to plywaj ale lajtowo.
...
Napisał(a)
hard: o co ci chodzi? jak sie nie zgadzasz z moja opinia to ja skomentuj, ja sie nie obrazam na konstruktywna krytyke, ale teraz jestem "durcheinander" nie wiem o co ci chodzi? ja chetne sie czegos naucze.
Polecane artykuły