Szacuny
0
Napisanych postów
166
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1579
Siemqa,
Mam pytanie: czy cwiczenia na siłowni moga przyczynic sie do pogorszenia wzroku???
Ostatnio czytałem na SFD ze ktoś nie bierze dużo w przysiadzie bo ma problem z oczami...
Kiedys gosciu z siłowni mowił ze musiał przerwać tyranie na duzych ciezarach bo cos mu sie stało z oczami... Na poczatku myslalem ze sie przesłyszałem, ale chyba cos w tym jest...
Napiszcie mi jak to jest bo sam niosze gogle a mam -4 a teraz pewnie moze i z -5. Czy tyranie wpływa na wzrok?????
Szacuny
3
Napisanych postów
278
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2800
no nie wiem pol roku temu bylem prywatnie lekarz nic nie widzial, potem w wojewodzkim szpitalu bylem 2 godziny mnie badali i stwierdzili ze mam wzrok idealny. Teraz przez te pol roku troche mi sie pogorszylo wczesniej nosilem szkla -0,25 a teraz musze -0,5 nosic ale i tak nie czuje sie w nich dobrze niedlugo wybiore sie do innego lekarza.
Szacuny
0
Napisanych postów
166
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1579
ok, czy to znaczy ze mam zrezygnować w cwiczeniach z MC i przysiadów? Czy w takim przypadku nie należy dajmy na to wychodzic poza 100 kg. z cięzarami w MC i przysiadach?
Szacuny
53
Napisanych postów
1264
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16210
Większy ciężar powoduje większy wysiłek a to skolei powoduje wzrost ciśnienia w gałce ocznej przy problemach współistniejących może to spowodować pogorszenie się wzroku
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
Szacuny
21
Napisanych postów
2533
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
21926
jak łapiesz powietrze i je zatrzymujesz na siłe żeby np zrobic powtórzenie wzrasta wtedy mocno ciśnienie własnie w gałce i to jest niezdrowe ztaraj sie nie zatrzymywac powietrza oddychac równym tempem powinno byc dobrze.
Szacuny
0
Napisanych postów
166
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1579
zaraz... jak np. robie MC to chwytam sztange, łapie powietrze, robie wyprost, wydycham powietrze i sztange opuszczam tez na wydychaniu.
Chodzi Ci o to zebym na wyproście wypuscił powietrze a nie na jednym wdechu robił całe powtórzenie... Tak chyba nie robię, chyba, musze sprawdzic jak to właściwie robie...
Zmieniony przez - muskagap w dniu 2009-04-29 16:02:50