SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Konserwa Wołowa<<<<<<<<<

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6319

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 503 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5297


Witam mam pytanko jak wyglada sprawa z taka wołowina jest to w miare ? czasem mozna to zjesc np zamiast tuńczyka? czy raczej porazka to jest skład niby ma 89% wołowina reszta ten sos ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 163 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5750
wędliny, konserwy, pasztety to produkty przetworzone.Ktoś co to robi musi na tym zarobić. Ja kiedyś jadłem wędliny.. Myślałem że jak polędwica to polędwica. Od czasu kiedy poznałem bliżej produkcje przetworzonych, nie jem nic z ww "przysmaków".

@ zalif
tez tak myśałe
Do produkcji 2 ton pasztetu z gęsi zakupiono 50 kg MOMu z gęsi...a na etykiecie takie cudeńka wypisane heheh. Smacznego :]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
raz na 2 tyg bym to zjadł nie do codziennej diety na pewno

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 503 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5297
no no nie codziennie wiadome raz na jakis czas dla odmiany sporadycznie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4505 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 35524
tylko musisz cala puche na raz zjadac bo po kilku h w lodowce wytwarza sie jad kielbasiany nie mam przekonania co do miesa z puch
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 171 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8131
odrazu po kilku godzinach...teoretycznie nie ma prawa nic sie dziac,w lodowce jest zbyt niska temperatura aby Clostridium botulinium (te od jadu kielbasianego)zaczeły rosnąc, nie zapomnijmy ze sterylizacja zabija wszystkie formy wegetatywne bakteri i przetrwalniki, w teori... wiec nawet jesli pasteryzacja byla przeprowadzona zle, to i tak nie ma Ci prawa nic wyrosnąc. Troche masło maślane...

A co do konserw... generalnie 99% ma tyle zwiazanego z miesem co słonecznik. Aczkolwiek jesli pisze ze jest 89%miesa to calkiem duzo... a spotykalem juz rozne konserwy.

o swe marzenie walcz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 503 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5297
pisze 89% ale to takie droższe bo te najtańsze miały 29% wiec biorę pod uwagę tylko te najlepsze :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4505 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 35524
no niby tak ale np po 10 h w lodowce juz bym nie tykal ponoc konserwy sa bardzo podatne na to zjawisko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 171 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8131
Studiuje Technologie Żywności to wiem co i jak. Nic nie ma prawa urosnąc. umnie w akademiku jedza otwarte konserwy potygodniu i nikt nie umarł. :)

tak jak powiedzialem, nawet jesli przetrwalniki bakteri nie zostaly zabite to nie maja prawa sie rozwinac w takiej temperaturze.

o swe marzenie walcz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4505 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 35524
o no ja w tym roku bede konczyl kucharza i tez cos tam mialem na ten temat w szkole jak kupisz puszke za 2 zl wrzucisz otwarta do lodowki to nie wieze ze ktos to wszamie np po 2 dniach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31384
Ja jadlem takie konserwy (cos ponad 300g jedna) gdzies z dwie na tydzien (w wakacje) i sie dobrze czulem - otwarte nieraz ponad 24h i to jeszcze trzymane w tej samej puszce. Tylko 100g tej konserwy bylo robione niby ze 110g miecha
Tak czy siak, to do diety bym takiego miecha na stale nie wlaczyl, ale w wyjatkowych sytuacjach mysle ze takie miecho nie jest tragiczne, tylko troche duzo soli ma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 503 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5297
No panowie dzięki za pomoc :P
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zrzucanie-spalanie-determinacja, proszę o pomoc

Następny temat

Pierwsza dieta do oceny, poprawy.

WHEY premium