Szacuny
1
Napisanych postów
113
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
875
witam forumowiczow,jest to moj pierwszy post na sfd.
wiem ze miod to cukier prosty,dobrze zastepowac nim nasz cukier kuchenny np. do slodzenia cherbaty,wiem rowniez ze jest zdrowy,ale czy moglibyscie mi to przyblizyc jakie ma te wlaciwosci zdrowotne.z gory dzieki za odp.
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
miód na głowe bije biały cukier (warunek - dozować ilość z głową), ale zeby zachował swoje wlasciwosci to herbata nie powinna miec więcej niz 60*C, poszukaj na forum, jest kilka artow, bo miod niby cukier prosty, ale jak sie okazuje nie taki zwykły
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
994
O to super właśnie dlatego pytam bo dobry kumpel jest pszczelarzem i jego miód smakuje mi najlepiej (bez porównania ze sklepowymi), póki co zawsze biorę rodzaj wielokwiatowy :D
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
994
Ogólnie jak by to kogoś interesowało to wyczytałem, że miody ciemne mają większą zawartość witamin od miodów jasnych (odnosi się to oczywiście tylko do tych prawdziwych ekologicznych miodów) - http://www.pasieka_gol.republika.pl/miod.htm
Szacuny
0
Napisanych postów
62
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1293
Jak masz możliwość wyboru między pszczelarzem, a sklepem to się nie zastanawiaj. Te sklepowe to często tanie chińskie produkty, po których nie wiadomo co się spodziewać.