Szacuny
20
Napisanych postów
1013
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6121
1) Nie miksuj bo pierwszy procej dostarczania wegli odbywa sie w jamie ustnej gdy sie przezuwa przynajmniej tak pisal faftaq jesli pamiec mnie nie myli.
Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31384
Byla rozkminka o tym dosc niedawno nawet. Lepsze jest sniadanie w postaci stalej niz w plynie (jak juz Samirek napisal - pierwsze procesy trawienne zachodza w jamie ustnej). Jak juz w plynie bedzie, to pic to powoli, malymi lykami, a nie w 20sec.
Gainera bym wyrzucil ze sniadania, dodal ze 2/3 jajka i do tego troche zdrowych tluszczy (orzechy,oliwa itd.) - dobry omlecik lub w opiekaczu tosty z tego wychodza :]
Szacuny
6
Napisanych postów
690
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
18859
Problem właśnie jest taki ,że już jajka mi się przejadły jak i zwykłe płatki owsiane na kefirze czy mleku:) I nie jestem w stanie tego jeść już.Jeśli chodzi o tego shake'a to nie pije go w 20 sec bardziej w 10-15min bo konsystencje ma dość gęstą.
Jakieś propozycje w związku z tym śniadaniem bo nie mam pomysłu za bardzo:)
I jeszcze jedno pytanie:
Czy jak mam np. w dzień nietreningowy jakąś robotę taką cięższą to uwzględniać ją w bilansie kalorycznym tj. jeść te przykładowo 600kcal więcej które przy tej pracy spalam??
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
zamiast gainera odżywka bialkowa, jesli szykuje się cos cięszego i jesli będzie to wysyłek dosc dlugi to mozesz troche kcal podbic, ale najpierw zobacz jak będzie bez podbijania
Szacuny
6
Napisanych postów
690
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
18859
Jeszcze jedno pytanie:)
Wiecie może ile Węgli i białka ma taka fasola biała namaczana i zrobiona po bretońsku.Chodzi mi ile ma sama fasola 100g po ugotowaniu nie liczę innych dodatków??Tyle samo co suche ziarna fasoli??