Jako że jestem nowy na forum chciałbym się z wami przywitać,..
Proszę o kilka wskazówek.
1. Białko. Jak wiadomo różne źródła mówią różnie na temat wagi produktów jaką wliczamy do diety. I tak jedni twierdzą że wagę produktu podajemy po obróbce, inni zaś mówią że przed. Panowie i Panie jak to w ogóle jest. Posłużę się tu przykładem.
Cycek smażony na patelni bez oleju. Waga przed obróbką 0,575 kg. waga po 0,289 kg. I teraz moi drodzy następuje pytanie. Co podać do codziennego zapotrzebowania.
Załóżmy ze jem 4 posiłki z kurakiem
4 x 143 g = 575g czy może te 0,289 kg podzielić na 4 i wpisać 72 g.
2. Dieta. Proszę ocenicie moją dietę skierowaną głównie na masę. Moje zapotrzebowanie wynosi około 2500 -2600 kcal . Dietę ustaliłem sobie na około 2800 - 2900. Staram się jeść dużo warzyw, których nieraz nie wliczam do składu.
Przykładowa dieta np. z poniedziałku wygląda następująco
6.00 rano
1.Płatki owsiane 120 g 14/9/75 - 439 kcal
2.Migdały 20 g 4/10/2 - 114 kcal
9.oo
3. Migdały 20 g 4/10/2 - 114 kcal
4. Mięso z piersi 120g 26/2/0 - 120 kcal
5. Jaja kurze całe - 60 g 7/5/0 - 73 kcal
6. Ryż brązowy - 100 g 7/2/77-322 kcal
11.oo
7 Migdały 20 g 4/10/2 - 114 kcal
8. Mięso z piersi 120g 26/2/0 - 120 kcal
9. Jaja kurze całe - 60 g 7/5/0 - 73 kcal
10. Ryż brązowy - 50 g 4/1/38-161 kcal
14.oo
11 Migdały 20 g 4/10/2 - 114 kcal
12. Mięso z piersi 120g 26/2/0 - 120 kcal
13. Jaja kurze całe - 60 g 7/5/0 - 73 kcal
14. Ryż brązowy-100 g 7/2/77 -320 kcal
17.oo
Po treningu
15. Gainer 30 9/0/17 - 108 kcal
17.3o
16. Ryż biały 50 g - 3/0/38 - 172 kcal
17. Mięso z piers. 50 g -11/1/0 - 50 kcal
20.oo
20 Serek wiejski/twaróg - 200 g 22/12/6 - 220kcal
Łącznie wychodzi
Białko 2,2 g/kg
Tłuszcz - 1,0 g/kg
Węglowodany 3,9 g/kg
Suma = 2829 kcal
Panie i Panowie co o tym sądzicie. ?