Odnośnie mięs, proszę bardzo:
http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/s-z.htm
Po kolei: kcal, białko, tłuszcz, węgle
Wieprzowina, boczek 517 10,1 53 0
Wieprzowina, golonka ze skórą 297 18,6 24,7 0
Wieprzowina, karkówka 270 16,1 22,8 0
Wieprzowina, łopatka 259 16 21,7 0
Wieprzowina, mięso bez kości, średnio 264 18 21,3 0
Wieprzowina, mięso z kością, średnio 329 15,4 29,7 0
Wieprzowina,
schab surowy 174 21 10 0
Wieprzowina, szynka surowa 264 18 21,3 0
Wieprzowina, żeberka 324 15,2 29,3 0
a tutaj wołowina
Wołowina, mięso bez kości, średnio 116 20,9 3,6 0
Wołowina, mięso z kością, średnio 149 18,6 8,3 0
Wołowina, polędwica 112 20,1 3,5 0
Wołowina, pieczeń 116 20,9 3,6 0
Wołowina, rostbef 152 21,5 7,3 0
Wołowina, rozbratel 158 16,7 10,1 0
Wołowina, szponder 218 19,3 15,7 0
I co jest lepsze _jax_? Dalej uważasz że wieprzowinka jest ok na redukcji? Bo moim zdaniem lepiej zastąpić ją wołowinką, rybami i drobiem.
Zmieniony przez - anoxic w dniu 2010-05-12 00:57:42