Szacuny
10
Napisanych postów
466
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
33915
Ten płód, to nie w połowie rozwinięty kurczak, tylko takie małe czarne, czy brązowe coś, na co nie raz trafiłem Wystarczy tylko wybrać łyżeczką i jest ok:) No i o tym, że trzeba przed wybiciem jajko sparzyć wrzątkiem, chyba wszyscy wiedzą:)
Pozdrawiam
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja codziennie łykam na surowo ok. 5 jaj. Mam świadomość niebezpieczeństwa salmonellą jak i złogów w postaci kamieni żółciowych czy osadu na ściankach tętnic(miażdżyca) przy bardzo częstej i dużej konsumpcji. Jaja w postaci płynnej są bardzo wygodne. Dodatkowo oprócz spożytych jaj mogę jeszcze dużo zmieścić, natomiast „po twardych” jestem od razu napchany.
Szacuny
10
Napisanych postów
466
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
33915
Nie, nie trzeba rozdziabywać. Alien będzie widoczny zaraz po wybiciu jajka. Nigdy nie pływa swobodnie wewnątrz zółtka, tylko jest przyczepiony do błonki otaczającej
żółtko.
Pozdrawiam
Szacuny
63
Napisanych postów
5807
Wiek
49 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40905
Jest taka przystawka do miksera, podobno sluzy do miksowania zupek dla dzieci zaklada sie tie to w ten spodni otwor w mikserze. Jezeli zmiksuje sie jajka tymi nozami to nie ma mowy o zadnym zarodku, plodzie czy jak to nazwiecie
Szacuny
17
Napisanych postów
520
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9935
moj ojciec jak kiedyś walczyl w legii warszawa(był boxerem) to mu na mase kazali jeść surowe żółtka z sokiem z cytryny.I jakos do dzisiaj żyje wiec chyba nic ci sie niestanie:)