SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Marynata SPHINX

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 59145

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nie czaje ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
tylko smażyłem;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 49
"Ale jakoś tak ładnie go poprosiłem że dał" :D

Shut The f*** Up And Train

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1001 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11914
no mamy sos czosnowy:
-śmietana
-majonez
-czosnek

ten taki pomarańczowy (przynajmniej ja go tak robie):
-katechup
-majonez
-curry

a jaki jest ten trzeci czerwony który podają w sfinksie. Może byś wydębił jeszcze przepisy na te sosy :D ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 187 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2760
Lada chwila wypróbuje tą marynatę.
Co do sosu ja robię bardzo dobry czosnkowy:
-jogurt naturalny, ten duży danona
-jedna do dwóch łyżek majonezu
-starty jeden lub dwa ząbki czosnku
-sól i pieprz
Wszystko mieszamy, najlepiej jak jogurt i majonez odstały trochę poza lodówką, wtedy lepiej się połączą. Radzę uważać z majonezem, zbyt dużo da nieprzyjemny posmak. Tak przygotowany sos odstawiamy do lodówki na pewien czas, aby wszystko przegryzło się czosnkiem.
Jest boski.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 713 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28603
wypas jest ta marynata :) właśnie zjadłem z delikatnym sosem czosnkowym, bo mięcho wychodzi dosyć ostre :) dużo lepszy efekt niż tylko ze zwykła przyprawą do gyrosa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 185 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3330
To tak sos słodko kwaśny

Majonez
Katechup
Cytrynka w płynie
Cukier

sos ostry

Kroimy cebulę w drobniutką kostkę
Wsypujemy do miseczki
Dodajemy odrobinę oleju"aby cebula za***iście się świeciła" -taki bajer wizualny
Dodajemy Katchup
Dodajemy chili
Dodajemy odrobinę gyrosa kamisa
Dodajemy trochę suszonej natki pietruszki.

Sos czosnkowy

czosnek granulowany rozpuszczamy w gorącej wodzie .
Dodajemy Jogurt i majonez
Oraz natkę suszonej pietruszki ,dla zabarwienia .


Ot cała tajemnica sosów Sphinxa

dziękuję


Wbijcie świeżakowi sogi na zachętę

Litość to zbrodnia

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 20
Witam!
Popraw pierwszą pozycję w składnikach....chyba miałeś na myśli 300 gram kuraka a nie 30 kg.
Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 42 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 295
Tam jest dobrze napisane.
Musisz sobie dobrac ilosci przypraw do swojej porcji kuraka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24652 Napisanych postów 68310 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 538577
zamarynowalem skrzydelka i w piekarniku sie piekly
palce lizac dzieki greg

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dusi sie dusi %-) schabik, smaczne warzywka %-) kolorowe takie

Następny temat

Tuńczyk + kilka dodatków = nawet smaczne

WHEY premium