...
Napisał(a)
"Ale jakoś tak ładnie go poprosiłem że dał" :D
Shut The f*** Up And Train
...
Napisał(a)
no mamy sos czosnowy:
-śmietana
-majonez
-czosnek
ten taki pomarańczowy (przynajmniej ja go tak robie):
-katechup
-majonez
-curry
a jaki jest ten trzeci czerwony który podają w sfinksie. Może byś wydębił jeszcze przepisy na te sosy :D ?
-śmietana
-majonez
-czosnek
ten taki pomarańczowy (przynajmniej ja go tak robie):
-katechup
-majonez
-curry
a jaki jest ten trzeci czerwony który podają w sfinksie. Może byś wydębił jeszcze przepisy na te sosy :D ?
...
Napisał(a)
Lada chwila wypróbuje tą marynatę.
Co do sosu ja robię bardzo dobry czosnkowy:
-jogurt naturalny, ten duży danona
-jedna do dwóch łyżek majonezu
-starty jeden lub dwa ząbki czosnku
-sól i pieprz
Wszystko mieszamy, najlepiej jak jogurt i majonez odstały trochę poza lodówką, wtedy lepiej się połączą. Radzę uważać z majonezem, zbyt dużo da nieprzyjemny posmak. Tak przygotowany sos odstawiamy do lodówki na pewien czas, aby wszystko przegryzło się czosnkiem.
Jest boski.
Co do sosu ja robię bardzo dobry czosnkowy:
-jogurt naturalny, ten duży danona
-jedna do dwóch łyżek majonezu
-starty jeden lub dwa ząbki czosnku
-sól i pieprz
Wszystko mieszamy, najlepiej jak jogurt i majonez odstały trochę poza lodówką, wtedy lepiej się połączą. Radzę uważać z majonezem, zbyt dużo da nieprzyjemny posmak. Tak przygotowany sos odstawiamy do lodówki na pewien czas, aby wszystko przegryzło się czosnkiem.
Jest boski.
...
Napisał(a)
wypas jest ta marynata :) właśnie zjadłem z delikatnym sosem czosnkowym, bo mięcho wychodzi dosyć ostre :) dużo lepszy efekt niż tylko ze zwykła przyprawą do gyrosa
...
Napisał(a)
To tak sos słodko kwaśny
Majonez
Katechup
Cytrynka w płynie
Cukier
sos ostry
Kroimy cebulę w drobniutką kostkę
Wsypujemy do miseczki
Dodajemy odrobinę oleju"aby cebula za***iście się świeciła" -taki bajer wizualny
Dodajemy Katchup
Dodajemy chili
Dodajemy odrobinę gyrosa kamisa
Dodajemy trochę suszonej natki pietruszki.
Sos czosnkowy
czosnek granulowany rozpuszczamy w gorącej wodzie .
Dodajemy Jogurt i majonez
Oraz natkę suszonej pietruszki ,dla zabarwienia .
Ot cała tajemnica sosów Sphinxa
dziękuję
Wbijcie świeżakowi sogi na zachętę
Majonez
Katechup
Cytrynka w płynie
Cukier
sos ostry
Kroimy cebulę w drobniutką kostkę
Wsypujemy do miseczki
Dodajemy odrobinę oleju"aby cebula za***iście się świeciła" -taki bajer wizualny
Dodajemy Katchup
Dodajemy chili
Dodajemy odrobinę gyrosa kamisa
Dodajemy trochę suszonej natki pietruszki.
Sos czosnkowy
czosnek granulowany rozpuszczamy w gorącej wodzie .
Dodajemy Jogurt i majonez
Oraz natkę suszonej pietruszki ,dla zabarwienia .
Ot cała tajemnica sosów Sphinxa
dziękuję
Wbijcie świeżakowi sogi na zachętę
Litość to zbrodnia
...
Napisał(a)
Witam!
Popraw pierwszą pozycję w składnikach....chyba miałeś na myśli 300 gram kuraka a nie 30 kg.
Pozdro
Popraw pierwszą pozycję w składnikach....chyba miałeś na myśli 300 gram kuraka a nie 30 kg.
Pozdro
...
Napisał(a)
Tam jest dobrze napisane.
Musisz sobie dobrac ilosci przypraw do swojej porcji kuraka.
Musisz sobie dobrac ilosci przypraw do swojej porcji kuraka.
...
Napisał(a)
zamarynowalem skrzydelka i w piekarniku sie piekly
palce lizac dzieki greg
palce lizac dzieki greg
"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."
Poprzedni temat
Dusi sie dusi %-) schabik, smaczne warzywka %-) kolorowe takie
Następny temat
Tuńczyk + kilka dodatków = nawet smaczne
Polecane artykuły