Szacuny
7
Napisanych postów
127
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
755
Witam,
Mam pytanie. Trochę przejadły mi się te gotowane cyce z kurczaka. Tak sobie troszkę głowkuję i myślę, że gdybym smażył kurczaka na teflonowej patelni posmarowanej oliwą z oliwek to wcale, by nie było źle? Przecież przy gotowaniu i tak dużo się wypłukuje... Jak myślicie? Zdrowiej gotować czy smażyć na oliwie?
Szacuny
2
Napisanych postów
135
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1595
nagrzewamy piekarnik do 205 st C
bierzemy metalowa tace
wykladamy ja folia aluminiowa (1,50 w tesco, 20m)
kladziemy na niej piersi z kurczka
przyprawiamy (np cytryna, sol, czosnek granulowany, papryka ostra)
wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 30 min
zostawiamy jeszcze w piecu na 15 min az ostygna (i IMO chyba po to zeby nie wyslechl)
wbrew temu ze kurczak jest odsloniety nie wysycha na kosc
mozna trzymac tydzien w lodowce, tylko ze po 3 dniach robi sie gumowy
Szacuny
7
Napisanych postów
127
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
755
zanim ten piekarnik się nagrzeje to wieki miną ; d Nie mam czasu na takie zabawy raczej :P Jak sobie kupię grilla to będę tak robił w grillu (owijał kuraka w folii)