SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kurczaki hormony antybiotyki..

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12064

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 84 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1802
MaximusRex:
ja również nie wyczuwam róznicy,ale nie o smak się rozchodzi w produktach BIO a o system i sposób produkcji.
SOG dla Ciebie za rzeczowe sprostowanie odnośnie żółtka i skorupek :)

Zmieniony przez - luke88 w dniu 2009-08-15 01:49:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1240 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8570
Na poziom holesterolu u czlowieka ma wplyw wg wynikow badan stres, spozywanie duzej ilosci bialka przy jednoczesnym braku ruchu (dane te dostalem od zaprzyjaznionego lekarza po seminarium naukowym).
czytalem niedawno o zaleznosci cholesterolu do jajek i nie bylo tam o zlym nadmiarze bialka
Cholesterol krąży we krwi i wiąże się ze specjalnymi białkami zwanymi lipoproteinami. Jedne, zwane "złym" cholesterolem (tzw. lipoproteiny o niskiej gęstości - LDL), roznoszą go z krwią do wątroby, a także - co gorsza - do innych tkanek, w tym także do ścian tętnic. Drugie - lipoproteiny o wysokiej gęstości (HDL), popularnie zwane "dobrym" cholesterolem, zabierają nadmiar tego związku z tkanek obwodowych oraz krwi i transportują go do wątroby, gdzie może zostać m.in. przekształcony w kwasy żółciowe i usunięty z kałem.Te nienasycone tluszcze (z oliwy, oliwek, olejów, orzechów, awokado oraz ryb) obniżają stężenie LDL, podwyższają zaś HDL. Chronią zatem serce i naczynia. Te nasycone (z masła, mleka, serów, lodów, czerwonego mięsa, czekolady i orzechów kokosowych) podwyższają stężenie zarówno jednych, jak i drugich białek. To tluszcze maja najwieksze znaczenie przy utrzymywaniu poziomu cholesterolu we krwi

Don't be afraid to be weak,
don't be too proud to be strong.

www.wolny-finansowo.pl - zarabianie online i revshare
www.treningnamase.com.pl - indywidualne diety i plany treningowe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 132 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1304
Mama kupuje jajca ze wsi, od znajomej. Różnice w kolorze - ok, przez betakaroten, ale jajka ze wsi się gorzej obierają i są bardziej "gumowate", a smakują nieporównywalnie lepiej. Dlaczego tak jest(chodzi mi o obieranie i "gumowatość")?

Niechaj masa będzie z Wami

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1240 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8570
Jesli potrzymasz je dluzej troche w skorupkach w zimnej wodzie po ugotowaniu to powinny sie obierac o wiele lepiej.

Don't be afraid to be weak,
don't be too proud to be strong.

www.wolny-finansowo.pl - zarabianie online i revshare
www.treningnamase.com.pl - indywidualne diety i plany treningowe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 132 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1304
Nie chodzi mi o problem z obieraniem, tylko DLACZEGO TAK JEST. Przeczytaj cały temat, to będziesz wiedział, o co chodzi. Bez urazy oczywiście :D

Niechaj masa będzie z Wami

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
djpierug mogę powiedzieć , że miałem tak samo jajka bezpośrednio po zniesieniu lub bardzo świeże mają to do siebie takie moje spostrzeżenie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10367
djpierug i s.m.p.a:

macie racje, ostatnio czytalem madry naukowy artykul o jajach, rzeczywiscie swieze jaja sie ciezko obieraja.

Swieze jajo poznasz po tym ze jak wlozsz do zimnej wody to idzie na dno. Jajo im starsze tym lzejsze. Kiedy czubek jaja sie unosi, ale drugi koniec wciaz dotyka dna to jest ostatni moment na zjedzenie jaja. Z chwila gdy jajo sie unosi w wodzie i nie dotyka dna naczynia - jest nieswieze.

___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: http://www.sfd.pl/Blog/Dziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
to wiem ale niktóre są świeże i się dobrze obierają i idą na dno te są wybitnie świeże wybrane spod ....

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10367
moze obierasz je na cieplo?
Ja zawsze po ugotowaniu zalewam zimna woda i czekam kilka minut az sie ochlodza. Obieraja sie zawsze dobrze, no moze te calkiem swieze nieco gorzej.
Zaraz wlasnie wrzuce jaja do gotowania na kolejnych kilka dni .

W sklepie nie udalo mi sie jeszcze kupic jaj, ktore ida calkiem na dno i cisna w denko garnka. Zawsze sie lekko podnosi czubek. Ale te kupione na bazarze - swiezutenkie, tylko zrodlo pochodzenia nieco niepewne...

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-16 23:42:10

___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: http://www.sfd.pl/Blog/Dziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nie obieram je wystudzone więc to tylko to co pisałem, wodę też solę (to gdyby padło kolejne pytanie)

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ciasto bananowe z białkiem?

Następny temat

wegle proste i złożone

forma lato