SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prawdziwy razowiec

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 26674

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 98
Chlebek :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1024 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 20096
A jak cenowo to wychodzi? Lepiej od razowca ze sklepu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 95 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3753
jak wyliczyc wartosci odzywczze dla takiego chleba? i okreslic mneij wiecej indeks glikemiczny

Zmieniony przez - qbson89 w dniu 2009-07-20 23:52:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
qbson89
wazysz wwszystko przed pieczeniem obliczasz ile co ma BTW potem wazysz po pieczniu i jjuz wiesz
co do indeksu to glownie chodzi tu o make,wiec spawdzasz jakie IG ma dana maka i juz wiesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 87 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8812
Chlebek jest przepyszny, wyszedl mi troche glumzowaty, ale ja nie mam reki do wypiekow i chyba troche za geste bylo ciasto. Tak czy owak bede go piekla czesciej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1356 Wiek 42 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17360
zakwas mi wyszedl bardzo gesty doslownie plastelina czy tak ma byc? Maki i wody dalem wedle przepisu, cena maki zytniej razowej 1,85


Zmieniony przez - marcellll w dniu 2009-07-22 14:00:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
zakwas ma byc jak ciasto nalesnikowe
ja wlasnie pieke ale na drozdzach wiec zupelnie inny zobacze co wyjdzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 95 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3753
no zakwas to chyba zalezy od mąki, mimo ze razowa zytnia 2000 to zalezy od np jej wilgotnosci, moj zakwas również był bardzo plastyczny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
2 i 3 dzień
dodajemy składniki z dnia 1 również mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 24h


nie rozumie tego punktu...:)


dodajemy do tego zakwasu jeszcze raz to smo co w pierwszym dniu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
nie rozumie

Kto nie rozumie?

Meraviglia!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

makaron z piersią i warzywami na ostro

Następny temat

Pieczeń z indyka

WHEY premium