8 Pojedynczych filetów z Kurczaka
20 dag mrożonego szpinaku
3 łyżki mleka
20 dag niekwaśnego twarogu
główka czosnku
jajko
2łyżki oleju
sól pieprz
PRZYGOTOWANIE
Dwa-trzy ząbki czosnku drobno posiekanego smażymy na oleju szpinak lekko rozmrażamy twaróg mielimy . Szpinak Mieszamy z czosnkiem wlewamy 3 łyżki mleka i mieszając dusimy aż masa zagęstnieje Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem Studzimy mieszamy z jajkiem i z twarogiem. Filety nacinamy wzdłuż ostrym nożem by powstały kieszonki . Napełniamy farszem Każdą porcję ciasno zawijamy w natłuszczona folię aluminiową i układamy w brytfannie Obkładamy nieobranymi ząbkami czosnku i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temp 180 C Po 15-20 minutach czosnek wyjmujemy a mięso pieczemy jeszcze 20-25 minut.
SMACZNEGO !
PS: Filety można przed faszerowanie oprószyć przyprawą do kurczka