SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wieprzowina i wołowina - gotowanie

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7518

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
Jak długo gotujecie schab wieprzowy lub jakiś inny rodzaj mięsa wieprzowego lub wołowego? Co polecacie? Na wrzątek czy zimną wodę? Pytam, bo chcę pierwszy raz ugotować
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 92 Wiek 46 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 17338
schab to upiecz gosciu
albo na grilla



Zmieniony przez - dobrzyn w dniu 2009-06-05 11:44:08
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
Nie mam takiej opcji dlatego pytam o gotowanie
Czy może być tak:
1.myję schab ok.250g
2.schab wkładam do garnka
3.gotuję 1,8 litra wody do wrzątku w czajniku
4.do garnka ze schabem daję łyżkę małą Vegety (ze względu głównie na sól w niej znajdującą się)
5.wrzątek wody wlewam do garnka
6.gotuję (tu nie wiem 1h czy 1,5h czy 2h lub więcej) na małym (czy dużym albo średnim) ogniu)
7.po ugotowaniu wylewam wodę czy tam wywar z tego schabu
8. nie czekam ani chwili tylko wcinam schab (ewentualnie czekam 15-20min. na ugotowanie kaszy gryczanej)
To ma być posiłek przedtreningowy, po treningu filet z kurczaka gotowany z kaszą gryczaną


Zmieniony przez - user87 w dniu 2009-06-05 12:06:56

Zmieniony przez - user87 w dniu 2009-06-05 12:07:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 288 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13839
Ja wieprzowine gotuje ok.30min. i jest OK. Wkładam ją do zimnej wody z jakimiś tam przyprawami.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1104 Wiek 43 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 21991
Między wieprzowiną a wołowiną jest przepaść, więc nie można porównywać sposobów ich przyrządzania. Wołowina jest znacznie twardsza, dlatego wymaga dłuższej obróbki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
Zapomniałem dodać gotuję w garnku BEZ przykrywki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 1558 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 70319
Schab ugotowany jest nie do zjedzenia. Tak przynajmniej moja matka twierdzi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 16773 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68781
gosc w kazdym dziale zaklada ten sam temat
jak mozna nie wiedziec jak mieso ugotowac...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3680 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36374
Woda, garnek i przyprawy, Wołowinka to tak pi razy drzwi 1.5-2h :/

Wrzuc do garnka posiekana cebule (2-4 sztuki) wyjdzie z sosem

P.S. Ja sie zajadam gotowanymi roladami wolowymi

Zmieniony przez - zyz w dniu 2009-06-05 17:50:13

Siłownia PROGRES - Bytom.

www.pajacyk.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
Dzięki Zyz chociaż jedna konkretna odpowiedź
Gotujesz bez przykrywki i na średnim ogniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3680 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36374
W zasadzie z przykrywka i czy ja wiem czy to sredni ogien

Siłownia PROGRES - Bytom.

www.pajacyk.pl

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

grubosc skóry

Następny temat

Właściwości sodu

forma lato