Składniki:
200g piersi z kurczaka lub indyka
100g kaszy kuskus
20g rodzynek
0,5 kostki rosołowej
Piersi kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do gotującej się wody, dodajemy pół kostki rosołowej i gotujemy na małym ogniu ok 30-40min
Do głębokiego talerza lub innego naczynia wsypujemy kaszę oraz rodzynki. Zalewamy to ok 1szklaną wywaru z piersi (objętość wywaru powinna być równa objętości kaszy). Odstawiamy kaszę na ok 5min, kiedy kasza nasiąknie dodajemy do niej piersi i całość mieszamy.
Danie jest już gotowe do konsumpcji
Wartości odżywcze:
Białko 40g
Ww 90g
Tłuszcze 2g
Kasza kuskus
Kasza z rodzynkami przed zalaniem wywarem
Gotujące się piersi
Gotowe danie (śpieszyłem się do pracy więc fotka zrobiona jeszcze zanim kasza nasiąkła całym płynem)
Pomogłem? Daj SOGa