Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
Witam! Dziś dowiedziałem się...że od dawna mam dostęp do ww produktów: albuminy w proszku i calych jaj, równiez w proszku.
Jutro przedstawię dokładne informacje odnośnie tych białek, teraz natomiast chciałbym zadać pytanie., czy byliby zainteresowani na zakup takich białek?
Podjrzewam, że musiałbym wziąć większe opakowanie, którego sam bym nie przerobił.
Cena baardzo orientacyjna to ok 45zł/kg. Czyli sporo tańsze od Olimpowskiego Egg Protein. Inna sprawa, że nie będzie smaczne...(ale dla hardcoreowca to wszak żaden problem ) Białko podobne do sławetnego ovopolu, wszystkie certyfikaty, zawartość białka to OK 92%.
Dodatkowo mogę mieć dostęp do np tanich wiórków migdałowych (białko i tłuszcze zdrowe), mleka w proszku odtłuszczonego, serwatki odtluszczonej demineralizowanej jakby ktoś był zainteresowany
Czy byłby ktoś zainteresowanym takowym białeczkiem?
Zmieniony przez - avic w dniu 2009-02-19 18:19:33
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel
Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
Orientacyjnie trochę taniej niz ostrowia, ale nie będzie w opakowaniu oryginalnym, bo bedę musiał przesypywać.
Smak jedyny i słuszny- naturalny.
Jednak nadal twierdzę, że WPC u mnie będzie mniej konkurencyjne od egga. Jutro zapytam i o to i o mleko.
Miłego również.
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel
Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
Fakt.. skoro egg kosztuje niecałe 50zł za kg w tym opakowaniu to sam surowiec musi być tańszy-wszak olimp raczej nie dokłąda do produkcji. Jutro postaram się podać możliwie dokłądną cene za 1kg.
Choć z drugiej strony 1kg egg kosztuje ponad 60zl, a może ktoś nie chce kupować od razu 3kg.
Cóż- gdybanie porzućmy do jutra, kiedy będę miał dokłaną cene.
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel
Szacuny
11148
Napisanych postów
51566
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
u mnie to co ty chcesz sprzedawac kosztuje za 1 kg okolo28 zł - tyle ze trzeba wziasc worek 10 kg naraz - dlatego nie wiem skad wziales taka kosmiczną cene 45 zł / kg - druga sprawa ze w smaku to jest prze***ane i sa problemy żołądkowe
Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
Powiedziałem, że to cena bardzo orientacyjna.
Ale teraz już wiem na czym stoje: 35zł za 1kg- Czysta albumina jajeczna. Co do rozpuszczalności i smaku- niedlugo przeprowadzę testy na sobie.
Dodatkowo mam możliwość dodania to tego barwników i smaków jakie tylko sobie życzę więc mogę robić na zamówienie
Czy w cenie 35zł za 1kg byłyby zainteresowane jakieś osoby? Możliwość zakupu już od 1kg. Opakowania- zaleznie od dostawy, czasem zbiorcze, czasem oryginalne 1kg. Do wglądu faktura. Za prawdziwość towaru ręczę wlasną "renomą" na forum.
A do tego słynna serwatka: wam proponować nie będę, mimo, że mam pawie po kosztach...Ale oferta ląduje na allegro...
Jajca wystawie po testach empirycznych.
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel
Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
No i jestem po pierwszych testach: białko zjedzone na noc, ponad godz temu.
Rozpuszczalność: dobra+ w zimnym mleku. Pieni się, ale piana bardzo szybko opada. Smak: ee.. nie za ciekawy sam w sobie, ale dodałem aromatu kakaowego i capucino i jest gites, wchodzi bardzo dobrze, nie zapycha jak WPC, ale może bardziej rozcieńczyłem mlekiem. (30g egga na 300ml mleka) Póki co brzuch mnie nie rozbolał.
Tutaj macie aukcje, gdzie widać zdjęcia produktu, nie chce mi się robi, a jajca w proszku wyglądają wszak tak samo:
http://www.allegro.pl/item553813957_nowy_egg_protein_wysylka_gratis_wa_wa.html
Mam też dojście do WPC 60%, 80% po cenach trochę korzystniejszych niż ostrowia.
+serwatka demineralizowana również duuużo taniej niż na allegro.
Gdyby ktoś był zainteresowany albuminami: postaram sie zrobić smakowe, taki jaki smak bedzie pod ręką. Cena to 35zł za 1kg. Przy większych zamówieniach taniej.
Do wgladu dokumenty zakupu i certyfikaty oryginalności.
Kontakt: tutaj na forum, gg 2779018 i PW. Odpowiem na wszystkie pytania.
Pozdrawiam i zapraszam.
Zmieniony przez - avic w dniu 2009-02-20 23:21:55
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel
Szacuny
0
Napisanych postów
571
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
21629
z tą rozpuszczalnością to pojechałeś :)
akurat też kiedyś kupiłem z 20 kg albuminy i niestety rozpuszczalność była kiepska, oczywiście można kupic aromaty, słodziki ale wtedy cena białka rośnie :(
Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
Gdybyś choć trochę był zainteresowany tematem, wiedziałbyś, ze w sprzedaży białek jajecznych jest minimum 5 rodzajów. I i smak i rozpuszczalność od tego zależy. Samych albumin jest kilka rodzajów.
A z tym, że pojechałem z rozpuszczlnością...Raczej mi się nie chce, ale jeśli będą wielkie wątpliwości to moge zrobić zdjęcia, ew filmik na tel nagrać. Jak wspominałem- pieni się, ale szybko opada ta piana. Rozpuszczane w nastepujący sposób: białko wymieszane z zimną wodą (ok 50ml) do gęstej konsystencji bez grudek, a potem dolane ok 300ml mleka. Wstrząśnięte i lux gites. Ale w sumie tego, że nie ma grudek to nawet przez zdjęcia czy film nie udowodnię.
A aromaty i słodziki- powiedzmy, że mam tani dostęp i to raczej nie jest kłopot. A co do ceny, to też raczej nie dużo, bo nie potrzeba wiele tego na 1kg białka.
pozdr.
Jeśli nie opisuję na gadu, to proszę zostawić wiadomość. Jestem co dzień, ale z reguły na niewidocznym. Odpisze tego samego dnia.
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel
Szacuny
8
Napisanych postów
1560
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32580
A co ja mam z tego, że będę referował rodzaje białek albuminowych? Skoro wiesz, to Tobie tłumaczyć różnic nie muszę. Ważne chyba, że moje białko się dobrze rozpuszcza i w miarę wszybko opada piana, czyniąc je zdatnym do picia. A do tego o smaku kakaowo-kawowym
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd"
August Bebel