300g makaronu Penne
Jogurt naturalny
Odrobina odtłuszczonej śmietany
200g łososia from lidl
100g surowego szpinaku(moze być więcej-według uznania)
4 ząbki czosnku
Łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Wstawiamy makaron. W międzyczasie na rozgrzaną oliwe z oliwek wrzucamy rozgnieciony czosek, nastepnie łososia pokrojonego w paski lub kostke i podsmażamy. Po chwili dolewamy troszkę wody i dusimy 5 minut.Całość zagęszczamy jogurtem naturalny i odrobiną odtłuszczonej śmietany. Tak przygotowanego łososia dodajemy do wcześniej ugotowanego i odcedzonego makaronu.Całość mieszamy dodając surowe liście szpinaku.Czekamy 2 minutki aż szpinak zmięknie i gotowe!!! Szybko, smacznie, zdrowo!!! Smacznego!!!
Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne zostały popełnione z premedytacją...