Szacuny
2
Napisanych postów
119
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5651
zamrazac kurczaka w marynacie hmm
nie lepiej zamrozic tylko kurczaka jak masz za duzo, a marynate trzymac w lodowce ?
przeciez spokojnie wytrzyma kilka dni, tam nie ma sie co zepsuc
Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1833
1. Marynowanego mięsa w zasadzie nie powinno się zamrażąc po po rozmrożeniu i obróbce termicznej jest fatalne w smaku
2. Nie przejmowałbym sie tak bardzo dokładnymi wagami - do "domowej porcji" filetów po prostu trzeba dodac po szczypcie wymienionych przypraw, trochę oleju i magi i jest ok. Robiłem tak wczoraj - i rzeczywiście w smaku przypomina to potrwę sfinksową.
dziękuje Autorowi za przepis
R
Szacuny
19
Napisanych postów
223
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
544
Zgodnie z obietnicą wstawiam fotkę.
Ja na koniec już na suchym teflonie pomieszałam kurczaka z ogrobiną ryżu...
Poza tym moja waga nie jest idealnie wyłapująca 1g, a robiłam w proporcjach na 1kg kurczaka i wyszło mi chyba ciut za pikantne...ale dobre. Nie jadłam shoarmy z kurczaka, bo zawsze wybieram tą standartową więc nie mogę ocenić czy jest to to samo czy też nie.
Tak czy siak warto zrobić