PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźAle przeciez wiem, że to specjalisci, wkoncu faftag wie, że go lubie.. :)
kurde, teraz sam zaczynam.. :P
Na Sucho To Nawet Trawa Nie Rośnie.. :D
http://vimeo.com/30427727
albo po prostu vitargo/vextrago
pamietaj, ze carbo to po prostu cukier.
w wysiłkach tego typu może nawet bardziej wskazane nix vitargo
ja choc carbo mało uzywam bo naogóół pije gainery to wiem np., że carbBx[zupelnie inaczej "czuć" niz zwykły cukier czy glukozę] to dobra sprawa.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
nie rozumiem dlaczegoc carbo mialoby byc bardziej wskazane niz viatrgo/vextrago. moze nie ma diametralnych roznic, ale juz chocby to, ze wegle uzyte w carbo dluzej zalegaja w zolądku jest jego minusem.
ale chyba vitargo dłużej zalegają w żoladku, sa przecież- przynajmniej hipotetycznie- dłużej trawione...
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
i nie jest tak, ze pimpuje tutaj vitargo - bo uwazam, ze produkt cenowo powinien byc zbilozny do carbo, generalnie jestem raczej zwolennikiem skrobii (a dokladnie amylopektyny), w okolicach okolotreningowych. Ale jak dyspnujemy wiekszym funduszem i bardziej profesjonalnie podchodzimy do sportu - to zwlaszcza przy dyspcyplinach bardziej wytrzymalosciowych niz bb (np KB), vitergo/vextrago bedzie lepszym rozwiazaniem. Ja po silce jem ryz/makaron ewentualnie banan z WPC na wodzie i jest mi dobrze.
Dlugo trawione są amylozy. Amylopektyny trawine są rownomiernie ale dosc szybko, są poza tym bardziej przyjazne dla ukl pokarmowego niz malto czy glukoza.
Co do wyzszosc skrobii (a dokladnie amylopektyn), nad carbo czy glukozą, mam takie cos:
Improved gastric emptying rate in humans of a unique glucose polymer with gel-forming properties.
Leiper JB, Aulin KP, Söderlund K.
Dept. of Biomedical Sciences, Aberdeen University, UK.
BACKGROUND: The energy density of a nutrient drink is one of the main factors that affect the gastric emptying of the solution, while osmolality and viscosity are thought to have only a minimal influence. METHOD: The rate of gastric emptying of two isoenergetic carbohydrate solutions with different osmolality and viscosity was determined using a double sampling gastric aspiration technique. Six healthy male subjects were studied on two occasions using approximately 550 ml of a solution containing 13.5% of carbohydrate either in the form of a mixture of monomeric glucose and short chain glucose oligomers (G-drink) or of long chain glucose polymers composed of 78% amylopectin and 22% amylose (C-drink). RESULT: The half emptying time (t(1/2), median and range) for the viscous, markedly hypotonic (62 mosmol/kg) C-drink was faster (17.0 (6.2-31.4) min) than for the moderately hypertonic (336 mosmol/kg) G-drink (32.6 (25.2-40.7) min). The amount (median and range) of carbohydrate delivered to the small intestine was greater during the first 10 min after ingestion of C-drink (31.8 (15.8-55.9) g) than after ingestion of G-drink (14.3 (6.8-22.2) g). However, there was no difference in the blood glucose (P = 0.73) or serum insulin (P = 0.38) concentration at any time point after ingestion of the two test drinks. CONCLUSION: The results of this study show that the carbohydrate present in C-drink, although it has the propensity to form a gel, empties from the stomach faster than that of an isoenergetic carbohydrate solution (G-drink) without potentiating increased circulating blood glucose or insulin levels.
PMID: 11145284 [PubMed - indexed for MEDLINE]
------------------------------
Muscle glycogen resynthesis rate in humans after supplementation of drinks containing carbohydrates with low and high molecular masses.
Piehl Aulin K, Söderlund K, Hultman E.
Department of Medical Sciences, University of Uppsala/LIVI, S-791 88 Falun, Sweden.
The rate of muscle glycogen synthesis during 2 and 4 h of recovery after depletion by exercise was studied using two energy equivalent carbohydrate drinks, one containing a polyglucoside with a mean molecular mass of 500 000-700 000 (C drink), and one containing monomers and oligomers of glucose with a mean molecular mass of approximately 500 (G drink). The osmolality was 84 and 350 mosmol. l(-1), respectively. A group of 13 healthy well-trained men ingested the drinks after glycogen depleting exercise, one drink at each test occasion. The total amount of carbohydrates consumed was 300 g (4.2 g. kg(-1)) body mass given as 75 g in 500 ml water immediately after exercise and again 30, 60 ad 90-min post exercise. Blood glucose and insulin concentrations were recorded at rest and every 30 min throughout the 4-h recovery period. Muscle biopsies were obtained at the end of exercise and after 2 and 4 h of recovery. Mean muscle glycogen contents after exercise were 52.9 (SD 27.4) mmol glycosyl units. kg(-1) (dry mass) in the C group and 58.3 (SD 35.4) mmol glycosyl units. kg(-1) (dry mass) in the G group. Mean glycogen synthesis rate was significantly higher during the initial 2 h for the C drink compared to the G drink: 50.2 (SD 13.7) mmol. kg(-1) (dry mass). h(-1) in the C group and 29.9 (SD 12.5) mmol. kg(-1) (dry mass). h(-1) in the G group. During the last 2 h the mean synthesis rate was 18.8 (SD 33.3) and 23.3 (SD 22.4) mmol. kg(-1) (dry mass). h(-1) in the C and G group, respectively (n.s.). Mean blood glucose and insulin concentrations did not differ between the two drinks. Our data indicted that the osmolality of the carbohydrate drink may influence the rate of resynthesis of glycogen in muscle after its depletion by exercise.
PMID: 10664095 [PubMed - indexed for MEDLINE
To tak jako ciekawostka.
Z doswiadczen userow, zdecydowanie dominuj opinie, ze vitargo/vextrago "szybciej schodzi z żołądka" niz malto...
Z doswiadczen userow, zdecydowanie dominuj opinie, ze vitargo/vextrago "szybciej schodzi z żołądka" niz malto...
jakim więc sposobem wywołuje wiekszą[malto] glikemię skoro w żołądku nie ma krwi...
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2009-01-11 16:57:47
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
przytoczylem jedynie opinie wg ktorej, nie czuc tak mcno na zolądku wegli typu vitargo/vextrago - jak tych z carbo. NIe komentuje tego faktu.
w każdym razie wg. mnie nie trzyma się to kupy;
jesli dłużej zalega to wolniej sie wchłania i odwrotnie- chyba, że "moja logika" tutaj mnie zawodzi
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
mnie sie wydaje, ze tutaj podstepu nie ma.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-01-11 17:38:44