"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html
...
Napisał(a)
A ciekawe jak by takie coś zamrozić i w razie potrzeby w mikrofali rozmrozić... jaki to by miało smak?
...
Napisał(a)
Bardzo dobry, raz podgrzalem w mikrofali na ok 10s i zrobiło sie w smaku i konsystencji jak ciastko ;] Mówie o tym z mojego pierwszego przepisu - patrz poprzednia strona.
No pain, no gain ;>
...
Napisał(a)
No to muszę sobie tym zamrażalnik zapełnić hehe :)
"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html
...
Napisał(a)
ciekawe ile rzeczywisci ebialka bedzie mial batonik po obrobce termicznej... ogolnie swietny przepis
...
Napisał(a)
Ilość białka pozostanie taka sama, zmieni się tylko jego struktura, co i tak nie ma wpływu na jego wartość, bo organizm i tak rozbija białko na aminokwasy.
"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html
...
Napisał(a)
organizm robija bialko na mainokwasy po wczesniejszej denaturyzajci czesci bialka w soku zoladkowym:) wysoka temp. (powyzej 50stopni) tez sciana bialko przez co jego czesc ulega zniszczeniu:)
...
Napisał(a)
Denaturacja to jest niszczenie struktury przestrzennej białka, co nie ma negatywnego wpływu na ich przyswojenie, paradoksalnie białko po obróbce termicznej może nawet być łatwiej przyswajalne ponieważ organizm ma mniej roboty z rozbijaniem białek na aminokwasy.
"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html
...
Napisał(a)
owszem jest latwiej przyswajalneale i tak zostane przy swoim ze czesc sie niszczy sog leci neo, za pare waznych widaomosci ktore wyniknely z tej dyskusjizawsze to jakas wiedza
Poprzedni temat
dla znudzonych twarogiem :)
Następny temat
OMLET LOW CARB
Polecane artykuły