SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BATONIKI BIALKOWE

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 59274

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
A ciekawe jak by takie coś zamrozić i w razie potrzeby w mikrofali rozmrozić... jaki to by miało smak?

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 106 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1926
Bardzo dobry, raz podgrzalem w mikrofali na ok 10s i zrobiło sie w smaku i konsystencji jak ciastko ;] Mówie o tym z mojego pierwszego przepisu - patrz poprzednia strona.

No pain, no gain ;>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
No to muszę sobie tym zamrażalnik zapełnić hehe :)

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 67 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1847
dobre ;] ps fajna waga ;-P

Lift heavy or go home!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 925 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13211
ciekawe ile rzeczywisci ebialka bedzie mial batonik po obrobce termicznej... ogolnie swietny przepis
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
Ilość białka pozostanie taka sama, zmieni się tylko jego struktura, co i tak nie ma wpływu na jego wartość, bo organizm i tak rozbija białko na aminokwasy.

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 925 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13211
organizm robija bialko na mainokwasy po wczesniejszej denaturyzajci czesci bialka w soku zoladkowym:) wysoka temp. (powyzej 50stopni) tez sciana bialko przez co jego czesc ulega zniszczeniu:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
Denaturacja to jest niszczenie struktury przestrzennej białka, co nie ma negatywnego wpływu na ich przyswojenie, paradoksalnie białko po obróbce termicznej może nawet być łatwiej przyswajalne ponieważ organizm ma mniej roboty z rozbijaniem białek na aminokwasy.

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 925 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13211
owszem jest latwiej przyswajalneale i tak zostane przy swoim ze czesc sie niszczy sog leci neo, za pare waznych widaomosci ktore wyniknely z tej dyskusjizawsze to jakas wiedza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 511 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9853
Bardzo dobre te batoniki ; )

"Wstan i Walcz"-Marek Piotrowski

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dla znudzonych twarogiem :)

Następny temat

OMLET LOW CARB

forma lato