SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

nadziewane pomidory

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3551

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 62 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 479


Składniki:
6 dużych pomidorów
1 1/2 szklanki ugotowanego długoziarnistego ryżu (2/3 szklanki surowego)
2 łyżki posiekanej bazylii
1/4 szklanki oliwy z oliwek
4 filety anchois, osaczone i posiekane
2 zmiażdżone ząbki czosnku
cukier świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:
1 Odcinamy górną część z pomidorów i odkładamy na bok.
Łyżeczką wybieramy miąższ, zostawiając dość grube ścianki.
Siekamy miąższ i mieszamy z resztą składników, doprawiając solą i pieprzem.
2 Wkładamy pomidory do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i nadziewamy ryżem wymieszanym z filetami anchois, czosnkiem, bazylią, cukrem i pieprzem.
Przykrywamy, odciętymi wcześniej, górnymi częściami pomidorów.
3 Pieczemy przez 15 min, od czasu do czasu polewając wypływającym sokiem.
4 Podajemy gorące lub letnie

Piec w temperaturze: 190°C
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 15 min
Kalorie: 285 kcal
Tłuszcz: 1,5 g

w trakcie tworzenia: www.bushi-do.com.pl
Nie wstydem jest przegrac jeśli próbowało się wygrać

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 1846 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34103
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 62 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 479
ciężko to obliczyć ale w 100g:
pomidor- B 0,9 a W 5,2
ryż- B 7,6 a W 78,9
filety ahnois, niestety nie mogę znaleźć
natomiast reszta to śa to ilości śladowe

w trakcie tworzenia: www.bushi-do.com.pl
Nie wstydem jest przegrac jeśli próbowało się wygrać

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1933 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 20224
Bardzo fajne danko, ja robię podobne papryki faszerowane. I dowolnie można modyfikowac farsz, polecam.

Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 1846 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34103
Anchois maja 27g/100g bialka. Wlasnie znalazlem taka informacje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 62 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 479
dzięki wielkie :)

w trakcie tworzenia: www.bushi-do.com.pl
Nie wstydem jest przegrac jeśli próbowało się wygrać

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2202 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22170
Zamiast pomidora można dać czerwoną paprykę

"Mądrości swych dla planów złych nie wlewaj w nich, nie wolno Ci.."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałatka a'la Iza

Następny temat

jabłka faszerowane

WHEY premium