OPIS:
PERFECT WHEY PROTEIN to źródło białka serwatkowego najlepszej jakości- o optymalnym aminogramie i bardzo dobrej przyswajalności. Polecany jest sportowcom wszelkich dyscyplin oraz ludziom prowadzącym intensywny tryb życia bądź posiadającym niedobory protein w codziennym jadłospisie. Sugerowany do stosowania przez osoby będące w trakcie odchudzania.
PERFECT WHEY PROTEIN stosowany zgodnie z zapotrzebowaniem umożliwia:
- szybkie przyrosty suchej masy ciała
-efektywniejsze spalanie tłuszczu
- skuteczne przeciwdziałanie katabolizmowi
- bardziej odczuwalne zwiększenie siły i wytrzymałości mięśni
- szybsze regenerowanie się po wysiłku fizycznym
- przeprowadzanie treningów z większą intensywnością
PERFECT WHEY PROTEIN zawiera w składzie koncentrat, izolat oraz hydrolizat białek serwatkowych. Zróżnicowane tempo wchłaniania pozwala na efektywne przeciwdziałanie katabolizmowi niemal od chwili spożycia produktu, aż do kilku godzin.
PERFECT WHEY PROTEIN charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością i jest bardzo dobrze tolerowany przez układ pokarmowy - nie obciąża go ani nie wywołuje niepożądanych efektów ubocznych. Posiada trzy warianty smakowe do wyboru: czekoladowy, śmietankowo-waniliowy i naturalny.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Białko 73 g,
- Węglowodany 8,21 g,
- Tłuszcz 5,34 g,
Wartość energetyczna w 100 g: 1658 kJ / 392 kcal.
Zawartość aminokwasów w 100g:
- alanina 4,5g
- arginina 2,5g
- kwas asparaginowy 10,4g
- cystyna 2,5g
- kwas glutaminowy 16,1g
- glicyna 1,8g
- histydyna 1,9g
- izoleucyna 5,7g *
- leucyna 10g *
- lizyna 8,5g
- metionina 1,9g
- fenyloalanina 3,1g
- prolina 6,0g
- seryna 5,0g
- treonina 6,5g
- tryptofan 1,8g
- tyrozyna 2,6g
- walina 5,4g *
* - aminokwasy rozgałęzione BCAA
Skład: koncentrat, hydrolizat, izolat, białka serwatki.
Sposób użycia sugerowany przez producenta:
Białko powinno się spożywać w trzech najważniejszych momentach: tuż po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem - w dawkach jednorazowych po 30g. Preparat najlepiej rozpuścić w mleku lub w wodzie (ok. 200ml).
Surowiec importowany jest z amerykańskiego laboratorium Main Street Ingredients.
Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-11-04 16:01:37
Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-09-23 23:31:21