"okej , nie ma problemu , ja tylko chcialem zrwocic uwage na ta rzecz . Kiedys w FA czytalem o tym , dlaczego serwatka jednej firmy kosztuje np. 40 zl za kilogram , a drugiej 70 zl za kilogram . Wazne sa 4 struktory bialkowe , te tansze maja czasami naruszone 4 rzedowa struktore , niektore 3 , ale po prostu wysoka cena jest spowodowana doskonala obrobka bialek . Na Matrixie 5.0 napisane jest na pierwszy miejsciu - ,, niezdenaturowane bialka" . "
ZAdne bialko nie moze byc zdenaturowane, bo wtedy kazda struktura zostaje zniaszczona ,
Wzrouj sie na gazetkach FA w kazdym pkt to napewno dobrze na tym wyjdziesz. Bialko nie jest rowne bialku,ale w jakim znaczeniu? funkcyjnym owszem,
No chcialem jeszcze dodac, ze
surowe bialko jaja jest wlasciwie wogolnie nie przyswajalne przez nasz org.
Zmieniony przez - OwnaGe w dniu 2008-03-29 19:22:15