SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

parówki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 12807

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1210 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19125
"Zniknięcie tych parówek spowodowało niemały zamęt. To fakt... Był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi... Dlatego też, te zniknięte parówki zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi...
To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo...
parówkowym skrytożercom mówimy NIE!!!!"

"życie idioty to nie bułka z masłem"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 632 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17545
A co do poledwicy sopockiej i innych wedlin to je najczesciej ludwikiem myja i inne dziwne eksperymenty na nich przeprowadzaja ;) Z reszta rzuc taki plaster sobie na patelnie to zobaczysz o czym mowie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
Co wy mówicie o tej poledwicy?

ONA JEST NORMALNA!

Mój ojciec jest kierownikiem magazynu i ma też wglad na produkcje i wie jak to się pakuje i robi. Czesto tam pracowałem, gdy było za mało ludzi to pomagałem i te szynki są dokładnie pakowane i wysyłane! Żadnych ludwików nie ma! Są drogie bo np. Szynka Parmeńska jest produkowana WE WŁOSZECH i dlatego...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34043
Moja ciocia studiowała na AR w Poznaniu i kiedyś zwiedzali jakiś zakład produkujący wędliny i zwiedzali hale własnie "parówek" wiec moja ciocia mówiła ze to wygladało tak ze te plastikowe flaczki "podjeżdżały" pod taki podajnik z napisem "emulsja drobiowa" flaczki były tym czymś napełniane i po pewnym czasie to zastygało i trach MORLINKI GOTOWE :D

rzygać mi sie chce...

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 222 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8649
Kiedys ogladalem program w ktorym bylo pokazane jak sie robi parowki, dodam ze prawie puscilem pawia Do dzisiaj nie wiem jak z takiego swinstwa ktore w nie laduja wychodza takie pyszne parowy Niestety/stety juz dawno nie jadlem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 154 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 902
Jak bym miał wypisywać co znajduje sie w parówce to byś puscił pawia... i zapewniam Cię że nigdy byś nie wziął tego do ust... ciotka pracowała w masarni opowiadała mi... SZOK nawet przemielone skóry świńskie Smacznego ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 1187 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21154
Mój ojciec jest kierownikiem magazynu i ma też wglad na produkcje i wie jak to się pakuje i robi. Czesto tam pracowałem, gdy było za mało ludzi to pomagałem i te szynki są dokładnie pakowane i wysyłane!

A co pozniej robi sprzedawca detaliczny ktory dostaje taka szynke? Zostanie mu kilkanascie przeterminowanych sztuk a sprzedac jakos musi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 186 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6181
Parówki robi sie z wszystkiego co niebedzie szkodliwe dla organizmu (znacznie szkodliwe) czyli przeciętna parówka zawiera wszystkie odpadu podczas produkcji np szynki czyli rozne skorki i kawaleczki miesa , najwieksza ilosc stanowi mąka (skrobia) , częstym dodatkiem tez jest papiertoaletowy lub roznego rodzaju pulpy z papieru , jest tez pare dodatkow tajnych. wszystkie produkty uboczne z rzeżni tez trafiaja do parówek. Parowka normalnie jest mniejsza dopiero po dodatniu emulgatora do tej calej ciapy powstaje napeczniala kupa g###a. Jesli chodzi o odzywczosć to sam sobie odpowiesz heheh.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
Mój ojciec jest kierownikiem magazynu i ma też wglad na produkcje i wie jak to się pakuje i robi. Czesto tam pracowałem, gdy było za mało ludzi to pomagałem i te szynki są dokładnie pakowane i wysyłane!

A co pozniej robi sprzedawca detaliczny ktory dostaje taka szynke? Zostanie mu kilkanascie przeterminowanych sztuk a sprzedac jakos musi

Wyjaśniam:
Nie wiem co robi, lecz na KAŻDEJ tacce z węgliną jest etykieta z DATĄ WAŻNOŚCI, a więc klient widzi czy jest przeterminowana. Wiem, że czasami przeterminowane daje się weterynarzowi lub gdy już mało dni zostało
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
Oto co sie robi:
Rozpakowuje sie mieso "przeterminowae" i sprzedaje sie je luzem w promocji.

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kuskus

Następny temat

Ilość składników

WHEY premium