Szacuny
15
Napisanych postów
1210
Wiek
41 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19125
"Zniknięcie tych parówek spowodowało niemały zamęt. To fakt... Był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi... Dlatego też, te zniknięte parówki zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi...
To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo...
parówkowym skrytożercom mówimy NIE!!!!"
Szacuny
2
Napisanych postów
632
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17545
A co do poledwicy sopockiej i innych wedlin to je najczesciej ludwikiem myja i inne dziwne eksperymenty na nich przeprowadzaja ;) Z reszta rzuc taki plaster sobie na patelnie to zobaczysz o czym mowie.
Szacuny
18
Napisanych postów
5229
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
55031
Co wy mówicie o tej poledwicy?
ONA JEST NORMALNA!
Mój ojciec jest kierownikiem magazynu i ma też wglad na produkcje i wie jak to się pakuje i robi. Czesto tam pracowałem, gdy było za mało ludzi to pomagałem i te szynki są dokładnie pakowane i wysyłane! Żadnych ludwików nie ma! Są drogie bo np. Szynka Parmeńska jest produkowana WE WŁOSZECH i dlatego...
Szacuny
24
Napisanych postów
718
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34043
Moja ciocia studiowała na AR w Poznaniu i kiedyś zwiedzali jakiś zakład produkujący wędliny i zwiedzali hale własnie "parówek" wiec moja ciocia mówiła ze to wygladało tak ze te plastikowe flaczki "podjeżdżały" pod taki podajnik z napisem "emulsja drobiowa" flaczki były tym czymś napełniane i po pewnym czasie to zastygało i trach MORLINKI GOTOWE :D
rzygać mi sie chce...
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal
Szacuny
1
Napisanych postów
222
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8649
Kiedys ogladalem program w ktorym bylo pokazane jak sie robi parowki, dodam ze prawie puscilem pawia Do dzisiaj nie wiem jak z takiego swinstwa ktore w nie laduja wychodza takie pyszne parowy Niestety/stety juz dawno nie jadlem
Szacuny
0
Napisanych postów
154
Wiek
31 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
902
Jak bym miał wypisywać co znajduje sie w parówce to byś puscił pawia... i zapewniam Cię że nigdy byś nie wziął tego do ust... ciotka pracowała w masarni opowiadała mi... SZOK nawet przemielone skóry świńskie Smacznego ;]
Szacuny
32
Napisanych postów
1187
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
21154
Mój ojciec jest kierownikiem magazynu i ma też wglad na produkcje i wie jak to się pakuje i robi. Czesto tam pracowałem, gdy było za mało ludzi to pomagałem i te szynki są dokładnie pakowane i wysyłane!
A co pozniej robi sprzedawca detaliczny ktory dostaje taka szynke? Zostanie mu kilkanascie przeterminowanych sztuk a sprzedac jakos musi
Szacuny
1
Napisanych postów
186
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6181
Parówki robi sie z wszystkiego co niebedzie szkodliwe dla organizmu (znacznie szkodliwe) czyli przeciętna parówka zawiera wszystkie odpadu podczas produkcji np szynki czyli rozne skorki i kawaleczki miesa , najwieksza ilosc stanowi mąka (skrobia) , częstym dodatkiem tez jest papiertoaletowy lub roznego rodzaju pulpy z papieru , jest tez pare dodatkow tajnych. wszystkie produkty uboczne z rzeżni tez trafiaja do parówek. Parowka normalnie jest mniejsza dopiero po dodatniu emulgatora do tej calej ciapy powstaje napeczniala kupa g###a. Jesli chodzi o odzywczosć to sam sobie odpowiesz heheh.
Szacuny
18
Napisanych postów
5229
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
55031
Mój ojciec jest kierownikiem magazynu i ma też wglad na produkcje i wie jak to się pakuje i robi. Czesto tam pracowałem, gdy było za mało ludzi to pomagałem i te szynki są dokładnie pakowane i wysyłane!
A co pozniej robi sprzedawca detaliczny ktory dostaje taka szynke? Zostanie mu kilkanascie przeterminowanych sztuk a sprzedac jakos musi
Wyjaśniam:
Nie wiem co robi, lecz na KAŻDEJ tacce z węgliną jest etykieta z DATĄ WAŻNOŚCI, a więc klient widzi czy jest przeterminowana. Wiem, że czasami przeterminowane daje się weterynarzowi lub gdy już mało dni zostało