SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mój MRB... czyli czym zastąpić kanapkę z kurakiem na uczelni... ;)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7336

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
jasne można eksperymentować przecież i modyfikowac przepis.

Jakbyś próbowal czegoś nowego to daj znac w tym temacie

!PzdR!

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 330 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4097
a ja mam pytanie z innej beczki :)
ile moga wg Was stac takie ciacha tzn ile dni moga polezec bo jak piec to odrau wiecej ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
cięzko powiedzieć.. nie ma w nich konserwantów...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 330 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4097
to w zwiazku z tym kolejne czy mozna uzywac np kazeiny zamiast serwatki ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Zalezy kiedy. WPC najlepiej w okolicach porannych i treningu a kazeine na noc i przy dluzszych przerwach miedzy posilkami.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1838 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38624
Mogą leżeć długo. Robiłem coś takiego z rok temu często, i jedeno ciacho mi zostało, zpleśniało po jakimś tygodniu w temperaturze pokojowej w lecie W lodówie na pewno długo.
Ja robiłem w foremkach do ciastek, smarowałem trochę olejem i bułką tartą aby nie przywarło ale za cholere nie mogłem tego później oderwać

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
ja kładłem na takim papierze do wypieków.. nic nie przystawało na nim...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 330 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4097
zrobilem wg zalecen i wyszlo mi cos dziwnego. strasznie suche a zarazem gumowate. moze platki nie powinny byc zmielone na zupelny pyl bo sciagna cala wode ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
Platki zmielone pełnią funkcję mąki.

moze trzeba dać więcej wody/mleka??

mi wsumie coś pdobnego wyszło jak Ci.

Podejrzewam, że to moze być też od zbył małej ilości tłuszczu...

Tylko jakiego tłuszczu dodać...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 29
Panowie, wpadłem na pewien pomysł, co prawda oparty jedynie na teoretycznych przemyśleniach, ale może zadziała. Otóż zamiast pieczenia proponuje taki kawałek masy na baton smażyć parę minut w głębokim tłuszczu (np oliwa z oliwek). W przypadku mięs ta metoda skutkuje szybkim wytworzeniem skórki, która chroni substancje odżywcze i jednocześnie blokuje wchłanianie tłuszczu, przez co mięso pozostaje chude. Piekarze używają tłuszczy, dzięki którym miedzy innymi w czasie pieczenia tworzy się chrupiaca skórka, a wnętrze bohenka pozostaje puszyste. Może na tej samej zasadzie szybkie smażenie przemieni masę w baton (batony ze sklepów też albo są pokryte polewą zawierająca dużo tłuszczy, bądź też mają coś w rodzaju skórki, a nadzienie jest puszyste). Dlatego wnioskuję, że takie smażenie powinno pokryć porcję twardą warstwą ochronną, co pozwoli na zachowanie wartości odżywczej. Bądź też należy baton przed pieczeniem dokładnie wysmarować warstwą tłuszczu, który w czasie pieczenia stwardnieje (jak przy pieczeniu chleba). Może to pomoże ?

"Panie Kapitanie, co robić ? - Na*******ć!"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak to liczyc?

Następny temat

Promile alkoholu we krwi

WHEY premium