...
Napisał(a)
hmmm no to juz sie gubie,ciekawe co na to qazar i inni?bo z tego co czytalem to oni zawsze zalecali miecho wazyc przed.
...
Napisał(a)
Węgle "łapią" wodę,białka ją "wypuszczają"
Zgoda, ale wsytkie produkty powinno ważyć się przed jaką kolweik obroobką termiczną, przeciez. Tabele wszystkich art. spożywczych są podawane dla produktów, surowych, czy nie obrobionych termicznie ( zawierają w sobie wspomnianą przez ciebie zaw. wody - np w przypadku mięsa).
Są też tabele dla art. kotre zostały poddane obroobce term, ale to są specyficzne tabele, ale moim zdaniem mniej dokladne, bo nie uwzgledniają tak do końca długości obroobki termicznej...
Pozdrawiam!
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-08-03 11:10:44
Zgoda, ale wsytkie produkty powinno ważyć się przed jaką kolweik obroobką termiczną, przeciez. Tabele wszystkich art. spożywczych są podawane dla produktów, surowych, czy nie obrobionych termicznie ( zawierają w sobie wspomnianą przez ciebie zaw. wody - np w przypadku mięsa).
Są też tabele dla art. kotre zostały poddane obroobce term, ale to są specyficzne tabele, ale moim zdaniem mniej dokladne, bo nie uwzgledniają tak do końca długości obroobki termicznej...
Pozdrawiam!
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-08-03 11:10:44
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
...
Napisał(a)
Guzik prawda!Popracuj,lub chociaż porozmawiaj z zawodnikami a wtedy poruszymy temat jeszcze raz.No offence.Pzdr.
Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
...
Napisał(a)
Hm..
no ciekawe jest to co pisesz...
Tak na prawde zburzyłes w tym momencie jeden z kanonów odzywiania ktorego przeświadczenie panuje na tym forum od paru lat.
Moze mogłbyś to jakoś wytlumaczyć?
Czy w omawianym procesie chodzi o denaturyzację??
Aż 40% straty?? wiesz to jest sporo
no ciekawe jest to co pisesz...
Tak na prawde zburzyłes w tym momencie jeden z kanonów odzywiania ktorego przeświadczenie panuje na tym forum od paru lat.
Moze mogłbyś to jakoś wytlumaczyć?
Czy w omawianym procesie chodzi o denaturyzację??
Aż 40% straty?? wiesz to jest sporo
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
...
Napisał(a)
Racja, czasem ta różnica kal. wynosi jakies 500kcal.
Więc różnica jak BodyLine mówił może i być 40%.
Więc różnica jak BodyLine mówił może i być 40%.
...
Napisał(a)
Don,spójrz w lustro i zerknij na zdjęcie dowolnego zawodnika,nawet średniej klasy.Może wtedy zaczaisz.Pzdr.
P.S.Nie burzyłem żadnego z kanonów,tylko napisałem rzecz oczywistą dla każdego,kto zna temat trochę dłużej
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2007-08-03 11:19:18
P.S.Nie burzyłem żadnego z kanonów,tylko napisałem rzecz oczywistą dla każdego,kto zna temat trochę dłużej
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2007-08-03 11:19:18
Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
...
Napisał(a)
moze nie mieszajmy do tego "naturalnych" zawodnikow :P
Zeby się upewnić Bocyline Ci chodzi o utrate bialka tak??
Zeby się upewnić Bocyline Ci chodzi o utrate bialka tak??
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
...
Napisał(a)
Wyluzuj,to nie był atak.Napisałem,że straty mogą wynosić do 40%,a nie,że wyniosą dokładnie tyle.To kwestia czasu i sposobu obróbki.Im krócej,tym lepiej a straty mniejsze.Proponuję,przeprowadzić doświadczenie,kiedy na własnej skórze odczujecie różnicę,to będzie najlepszy wyznacznik sensu dyskusji.
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2007-08-03 11:25:19
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2007-08-03 11:25:19
Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
Polecane artykuły