Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
W efekcie mieszania asparginianu z wodorotlenkiem magnezu powinien teoretycznie powstawać chelat - hydroasparginian magnezu. Problem w tym, że to tylko teoria, bo producent tego surowca nigdy nie wykazał medodami analitycznymi, że w tym surowcu faktycznie występują cząsteczki chelatu i w jakim stosunku procentowym do użytych substratów. Daltego surowiec ten nie może być nazywany chelatem, zgodnie z oficjalnymi wytycznymi nomenklaturowymi.
Poczytajcie o chelatach. Udostępniamy wszelakie materiały.
Szacuny
1417
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
czyli, wodoroasparaginian nie jest chelatem o ile sie to nie wykaże w danym wypadku, nalezy wiec kazda sytuacje traktowac jednostkowo, a co z mleczanami, czy ta prawidłowosc rowniez tutaj zachodzi?
Szacuny
6
Napisanych postów
1561
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
24166
Nie podoba mi się w jaki sposób Olimp traktuje forumowiczów, czyli swoich klientów... ile można czekać na odpowiedź?? Tyczy się to też np. tematu o Prolo-różnica na opakowaniach 78g/82g białka
Zawsze tak było?
Ma to jakiś cel? Wkurzyć klientów?
Szacuny
251
Napisanych postów
41358
Wiek
52 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
126211
o ile pamietam wg definicji chetalami nazywac mozna tylko zwiazki z Albionu - jako jedyne (twierdzenie producenta) przeszlo testy na chelatacje (uproszczenie)