SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Klocus i Przyjaciele 8-) - Szpam 0_o

temat działu:

Galeria Zdjęć

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 186931

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
kto lubi kajmaka :D?

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 183 Napisanych postów 12431 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 185431
a co to jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5052 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 61437
a lubisz kajmany ?


Składniki kajmaka:
- 1 szkl. tłustego mleka lub słodkiej śmietanki,
- 10 łyżek cukru,
- 6 dag masła,
- esencja waniliowa



Zmieniony przez - MASA16 w dniu 2007-05-25 16:56:19

Zmieniony przez - MASA16 w dniu 2007-05-25 16:56:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5052 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 61437
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 183 Napisanych postów 12431 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 185431
i co z tym niby robisz??? bo jakos niewidze zeby ciasto mialo wyjsc z tego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 38697
Bleeee, masło z mlekiem pić i cukrem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5052 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 61437
MMleko lub śmietanę gotować z cukrem na dużym ogniu, stale i energicznie mieszając, uważając by całość się nie przypaliła.

Trwa to dosyć długo, bo ok. 20 minut, ale się opłaca, bo kajmak jest pyszny!:D

Gdy masa zgęstnieje a spuszczona z łyżki kropla szybko zastyga garnek zdając z ognia. Do przestudzonej masy dodać rozpuszczony tłuszcz i chwilę ucierać drewnianą pałką.

Masa jest pyszna! Jest bardzo słodka ale w smaku REWELACYJNA! Doskonale nadaje się do przekładania kruchego ciasta, kruchych ciasteczek itp. Zawsze używam jej do smarowania wielkanocnych mazurków. Świetnie komponuje się w połączeniu z marmoladą- np. kruche ciasteczka posmarowane marmoladą i kajmakiem- POLECAM!


Zmieniony przez - MASA16 w dniu 2007-05-25 17:00:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
glupi jestes



kupuje sie mleczko skondensowane slodzone takie jak jako dzieco sie pilo z tubki nei wiem cyz to lubiliscie heh ,to sie gotuje 3-4 godziny i wychodzi lejacy sie slodziutki karmel to wzuca sie na wczesniej upieczone kruche ciasto i posypuje orzechami wlsokimi, nie wierze ze by wam nie smakowalo ;]

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5052 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 61437
No dobra ja bym się skusił


Mimo że robie „redukcje” tak mi się wydaje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 25330 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 182786
Masa czy Ty napewno jestes facet ?
Moja mama ma duzo przepisow fajnych chcesz sobie z nia o tym pogadac?

"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają
mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ocencie mnie. Jestem nowy :)

Następny temat

Debiut na sfd,[nie wpisywać się, wpis ->ban !!!!]

WHEY premium