...
Napisał(a)
Ciekawe jak to jest z o3 w takim oleju rzepakowym... Bo w oleju lnianym jest niby sporo o3 ale po konwersji do formy uzytecznej dla naszych organizmow wychodzi jej niewiele... A jak to moze wygladac w rzepakowym?
...
Napisał(a)
ja tam mam
OzO Extra dziewice do sałatek i OzO double do smażenia i żadnego rzepakowego nie trzeba
OzO Extra dziewice do sałatek i OzO double do smażenia i żadnego rzepakowego nie trzeba
...
Napisał(a)
A co jest złego w Kujawskim? Przecież jest z pierwszego tłoczenia??
Wiem ze idiotyczne pytanie, nie bijcie
Wiem ze idiotyczne pytanie, nie bijcie
...
Napisał(a)
Kujawski> Olej roślinny, rafinowany uzyskany z rzepaku, z witaminą E
panowie jeszcze jedno pytanko,a olej kukurydziany/sojowy/z pestek winogron/mieszany? < dlaczego one nie?
Zmieniony przez - basterek w dniu 2007-04-27 00:04:40
panowie jeszcze jedno pytanko,a olej kukurydziany/sojowy/z pestek winogron/mieszany? < dlaczego one nie?
Zmieniony przez - basterek w dniu 2007-04-27 00:04:40
...
Napisał(a)
Do smażenia to może być tak naprawdę każdy... przy wysokich temperaturach tak dużo oleju nie wsiąknie w potrawy.
...
Napisał(a)
audofil nie pisz glupot
Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu.
Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron.
Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2007-04-27 10:37:01
Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu.
Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron.
Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2007-04-27 10:37:01
GÓRA---->I am What I am
...
Napisał(a)
góra-forte zapomniałem wstawić znak zapytania oraz wyraz "czy" w drugiej części zdania...
góra-forte a co do smażenia olejami z 1 tłoczenia to jesteś w błędzie... powinno się smażyć na double.
góra-forte a co do smażenia olejami z 1 tłoczenia to jesteś w błędzie... powinno się smażyć na double.
...
Napisał(a)
Do smazenia stale(maslo lub smalec) > to brzmi jak jakaś dziwna herezja!
Nie bierzesz pod uwagę temperatury w której zaczynają się te tłuszcze rozkładać? wiesz ile syfu wtedy jest? masło "pali" się w mgnieniu oka, czy taki utleniony tłuszcz jest zdrowy? mam pewne wątpliwości...
Nie bierzesz pod uwagę temperatury w której zaczynają się te tłuszcze rozkładać? wiesz ile syfu wtedy jest? masło "pali" się w mgnieniu oka, czy taki utleniony tłuszcz jest zdrowy? mam pewne wątpliwości...
...
Napisał(a)
a rybe to na czym smażycie ?? smalec odpada masło też dziewica tak samo... zostaje oliwa z wytłoczona z wytłoczni
Poprzedni temat
Facet 18lat / dieta i ćwiczenia by schudnąć
Następny temat
Dieta na rzeźbę do oceny
Polecane artykuły