SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Oliwa Z Oliwek vs. Olej Rzepakowy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 54034

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 68 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3021
no popatrz, będzie się trzeba w marketach za nim porozglądać
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 1187 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21154
Ciekawe jak to jest z o3 w takim oleju rzepakowym... Bo w oleju lnianym jest niby sporo o3 ale po konwersji do formy uzytecznej dla naszych organizmow wychodzi jej niewiele... A jak to moze wygladac w rzepakowym?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11162 Napisanych postów 51707 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja tam mam
OzO Extra dziewice do sałatek i OzO double do smażenia i żadnego rzepakowego nie trzeba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 228 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 9206
A co jest złego w Kujawskim? Przecież jest z pierwszego tłoczenia??
Wiem ze idiotyczne pytanie, nie bijcie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 310 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10903
Kujawski> Olej roślinny, rafinowany uzyskany z rzepaku, z witaminą E


panowie jeszcze jedno pytanko,a olej kukurydziany/sojowy/z pestek winogron/mieszany? < dlaczego one nie?

Zmieniony przez - basterek w dniu 2007-04-27 00:04:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11162 Napisanych postów 51707 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Do smażenia to może być tak naprawdę każdy... przy wysokich temperaturach tak dużo oleju nie wsiąknie w potrawy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 5820 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42644
audofil nie pisz glupot

Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu.


Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron.

Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2007-04-27 10:37:01

GÓRA---->I am What I am

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11162 Napisanych postów 51707 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
góra-forte zapomniałem wstawić znak zapytania oraz wyraz "czy" w drugiej części zdania...

góra-forte a co do smażenia olejami z 1 tłoczenia to jesteś w błędzie... powinno się smażyć na double.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 310 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10903
Do smazenia stale(maslo lub smalec) > to brzmi jak jakaś dziwna herezja!
Nie bierzesz pod uwagę temperatury w której zaczynają się te tłuszcze rozkładać? wiesz ile syfu wtedy jest? masło "pali" się w mgnieniu oka, czy taki utleniony tłuszcz jest zdrowy? mam pewne wątpliwości...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11162 Napisanych postów 51707 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a rybe to na czym smażycie ?? smalec odpada masło też dziewica tak samo... zostaje oliwa z wytłoczona z wytłoczni
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Facet 18lat / dieta i ćwiczenia by schudnąć

Następny temat

Dieta na rzeźbę do oceny

WHEY premium