Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
45257
opcja 2
płatki zalewasz wrzątkiem w stosunku 1 do 1 , przykrywasz czymś tam , odczekujesz 5 min aż zmiekną , dodajesz np półkostki sera , bakalie rozdziabdziasz wszystko i zalewasz mlekiem
5-7 gram to nie jest dużo
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2007-04-24 13:34:50
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
1
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
688
Ja dodaje jeszcze dla urozmaicenia rozne produkty, raz banana (ale przed samym jedzeniem juz, bo jak sie doda na poczatku to potem zczarnieje, z tym, ze ja czekam dluzej niz 5 min, nawet z 30 bo potem sa miekksze) morele suszone i tego typu rzeczy zeby nie jesc w kolko tego samego. A no i czasem nie zalewam mlekiem tylko kako super pyszne wtedy no ale to raz kwestia smaku a dwa kako nie pozadane codziennie z tego co czytalem tu i tam.
Szacuny
2
Napisanych postów
373
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10057
Ja osobiscie nie wyobrazam sobie zalac platki owsiane wrzatkiem i je po 5 minutach zjesc (szczegolnie te proporcje 1:1 jakos mnie nie przekonuja). Ja robie to tak : 160g platkow owsianych wsypuje do garnka z gotujacym sie mlekiem (3,2) oraz woda (w proporcji 1:3). Mleka z woda jest ~0,5l, jest to idealna ilosc jak dla mnie. Gotuje chwile a pozniej odkladam do wystygniecia (a dokladniej wkladam garnek w wiekszy pojemnik z zimna woda). No i takim wlasnie sposobem sobie przygotowuje plateczki, wtedy sa bardzo pyszne.
Ps. Wode mieszam z mlekiem ze wzgledu na ograniczenie tego drugiego
Szacuny
1
Napisanych postów
173
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2113
To jakie wy te płatki jecie??
Ja jem płatki owsiane błyskawiczne i po 3-5 minutach od zalania są już mięciutkie i pyycha
Czy może te błyskawiczne nie są dobre?
Szacuny
4
Napisanych postów
93
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2428
Zasadniczo unikamy błyskawicznych bo są najbardziej przetworzone.
Więc ja zostaje przy moim przepisie:
100g płatków górskich
15g rodzynek
200 g zimnego mleka
Mocno i dokładnie pogryźć