Szacuny
99
Napisanych postów
730
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19888
Postów było kilka i wszystkie przeczytałem.
Chodzi mi dlaczego nie mogę smażyć na oliwie? Jeśli naleje jej 15g na teflon i przypuśćmy że wszystko się wchłonie w tą pierś to i tak to zjem i tak to zjem tak? Już trochę zgłupiałem. W innych postach o oliwie inni piszą, że oliwa ev nadaje się m.in. do smażenia. Więc jak to jest? Jak nie na oliwie to na samym teflonie mogę? Gotowane nie za bardzo mi podchodzi bo nie mam tyle czasu. To raz. A dwa to, że smażone lepsze.
Szacuny
10
Napisanych postów
594
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
47426
do smazenia najlepsza jest rafinowana.
mozna smazyc.
jezeli chodzi o warunki domowe to proces zazwyczaj trwa krotko i nic strasznego sie z oliwa nie dzieje.
Szacuny
57
Napisanych postów
7171
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
74292
śmialo mozesz smazyc na oliwie z oliwek
tylko na małym ogniu i nie lej za duzo
staraj sie bardziej,
zeby oliwy z oliwek dawac tyle,zeby "pokryło sie" z piersią...
warstywy oliwy znajdujace sie na skrajnej(zewnetrznej)czesci patelni(które nie są pokryte piersia czy jakimkolwiek skladnikiem) najszybciej sie utleniaja...
gorzej jesli chodzi o ekonomicznosc...ja smaze ostatnio glownie na smalcu,a jak robie np.jajecznice to wogole nie uzywam tluszzów,
tylko wkrajam z 1-2 duze pomidory i smaze na tym "soku"
piersi z kurczaka na oliwie z oliwek lub smalcu smaże
Zmieniony przez - DaroNigga w dniu 2007-02-09 14:20:49