...
Napisał(a)
Placki rewelka , tylko trzeba wrzucac owoc pod sibie bo ja np. nie lubie bananow
...
Napisał(a)
Sałatka ztńczyka.. ehh dawno ni jadłem, zaczne chyba znowu stosować to połączenie
Jak działa na Ciebie glutamina? czujesz szybszą regenerację? Moim zdaniem jest to 1 z lepszych produktów pomagających w regenneracji, zawszepo skończinym treningu gdy brałem 5g gutaminy miałem na wszystko siłę i energie a nogi same niosły mnie do domu
pozdro
Jak działa na Ciebie glutamina? czujesz szybszą regenerację? Moim zdaniem jest to 1 z lepszych produktów pomagających w regenneracji, zawszepo skończinym treningu gdy brałem 5g gutaminy miałem na wszystko siłę i energie a nogi same niosły mnie do domu
pozdro
...
Napisał(a)
ojdan nie robiłem jeszcze ale myśle, że z jabłkami byłoby ok
ramboszcza "miałem na wszystko siłę i energie a nogi same niosły mnie do domu" może aż tak to nie czuje , ale kiedyś mogłem spać po 12 godzin jak mogłem tylko, a dzisiaj juz nie było sensu, bo jak wstałem to byłem bardzo wyspany i od razu rozpocząłem dzień. Nie moge powiedzieć, że działa na mnie super regeneracyjnie ale w odróżnieniu do Tribulusa czuje działanie
ramboszcza "miałem na wszystko siłę i energie a nogi same niosły mnie do domu" może aż tak to nie czuje , ale kiedyś mogłem spać po 12 godzin jak mogłem tylko, a dzisiaj juz nie było sensu, bo jak wstałem to byłem bardzo wyspany i od razu rozpocząłem dzień. Nie moge powiedzieć, że działa na mnie super regeneracyjnie ale w odróżnieniu do Tribulusa czuje działanie
...
Napisał(a)
Fajna sałatka,
tylko sporo nasyconych (żółtka, majonez), ale na pewno spróbuję niedługo. Lubię sałatki z majonezem, choć jem go tylko czasami.
Zaraz odnajdę te placki, bo z opisu wynika, że są ciekawe.
Pozdr.
tylko sporo nasyconych (żółtka, majonez), ale na pewno spróbuję niedługo. Lubię sałatki z majonezem, choć jem go tylko czasami.
Zaraz odnajdę te placki, bo z opisu wynika, że są ciekawe.
Pozdr.
Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.
...
Napisał(a)
saib chyba jednonienasyconych po za tym nasycone są też potrzebne! niezapominajmy, a zastrzeżenia są, ale do majonezu który osobiście uwielbiam, a który jest średnio zdrowy(jeżeli używa się sproszkowanych żółtek, które wytwarzane są w wysokich temp. ) i przez oleje
zastanawiam się, czy nie zrobić sobie własnego majonezu z jajek, oliwy virgin i reszty składników...
zastanawiam się, czy nie zrobić sobie własnego majonezu z jajek, oliwy virgin i reszty składników...
...
Napisał(a)
Zamiast majonezu można używać własnej produkcji sosu na bazie jogurtu. Jogurt musi być dobrej jakości - tzn. gęsty, nie wodnisty, bez cukru. Dodajemy do niego trochę soli i pieprzu, odrobinę czosnku jeżeli ktoś lubi i kilka kropel soku z cytryny i wkładamy do lodówki na jakiś czas, żeby się przegryzło. Do jaj coś takiego pasuje idealnie.
A co do żółtek to nie wiem dlaczego je tak demonizujecie. Z kwasów tłuszczowych występujących w żółtku, te których spożycie powinno się ograniczyć stanowią znikomy procent.
To jest z całego jajka:
Total lipid (fat) Grams : 10.020 10.4% 13.7%
OF which the following major fatty acids appear (there are trace amounts
of some others but I'm leaving them out).
Palmitic acid (16:0) Grams : 2.226
Stearic acid (18:0) Grams : 0.784
Oleic acid (18:1) Grams : 3.473
Linoleic acid (18:2/n6) Grams : 1.148
Ok, 2.2 grams of palmitic, which is a cholesterol raising saturated fat.
0.7 g of stearic acid, a neutral saturated fat.
3.4 g of oleic acid whith is neutral
1.1 g of w-6 which is a cholesterol lower polyunsaturated fat.
Zły jest tylko palmitynowy, stearynowy nie wpływa znacząco na poziom lipidów we krwi.
A co do żółtek to nie wiem dlaczego je tak demonizujecie. Z kwasów tłuszczowych występujących w żółtku, te których spożycie powinno się ograniczyć stanowią znikomy procent.
To jest z całego jajka:
Total lipid (fat) Grams : 10.020 10.4% 13.7%
OF which the following major fatty acids appear (there are trace amounts
of some others but I'm leaving them out).
Palmitic acid (16:0) Grams : 2.226
Stearic acid (18:0) Grams : 0.784
Oleic acid (18:1) Grams : 3.473
Linoleic acid (18:2/n6) Grams : 1.148
Ok, 2.2 grams of palmitic, which is a cholesterol raising saturated fat.
0.7 g of stearic acid, a neutral saturated fat.
3.4 g of oleic acid whith is neutral
1.1 g of w-6 which is a cholesterol lower polyunsaturated fat.
Zły jest tylko palmitynowy, stearynowy nie wpływa znacząco na poziom lipidów we krwi.
...
Napisał(a)
a ja zawsze myślałem, że jedząc żółtka obniżam poziom choleterolu ldl
edit: ten sos też sobie zrobie, a co.
Zmieniony przez - k3ho w dniu 2007-01-30 15:27:54
edit: ten sos też sobie zrobie, a co.
Zmieniony przez - k3ho w dniu 2007-01-30 15:27:54
...
Napisał(a)
Majonezu ja praktycznie nie jadam, nie wiem czy widać na focie, że nie otwierany. Specjalnie kupiony do sałatki Wiecie ja sałatek tego typu też regularnie nie jadam, od czasu do czasu więc jest ok
edit: no ten sosik trzeba będzie w przyszłości spróbować
Zmieniony przez - Chaczyk w dniu 2007-01-30 15:30:42
edit: no ten sosik trzeba będzie w przyszłości spróbować
Zmieniony przez - Chaczyk w dniu 2007-01-30 15:30:42
...
Napisał(a)
taa, ronnie mi mówił, że w tej setce słoików po majonezie trzymasz ostrowie
Poprzedni temat
Co o Tym myślicie??
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- ...
- 42
Następny temat
XPAND czy NITROBOLON
Polecane artykuły