Szacuny
3
Napisanych postów
769
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
17063
Siemanko!
Jak robicie z ryzem i piersiami z kuraka ? bo ja dzisiaj jak jadlem suchy ryz=cyc to myslalem ze ... wrr ;f nie wiem musze chyba skminic jakis sos albo cos macie jakies pomysly co zrobic zeby nie jesc suchego ryzu ?
Moze jakis przepuis na sos ktory mozna szybko przyrzadzic ? i w miare prosty jak byscie mogli bo slaby ze mnie kucharz;p
Nie Po TO To Robie By Mnie WIelbiły Tlumy Mam setki innych powodow do dumy
Szacuny
7
Napisanych postów
1406
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
18410
najlepiej kup jakies sosy. one nie są drogie. u mnie w sklepie jest promocja na nie i kosztują 3,60zl... sos samemu jest cięzko zrobić. pozdro
Jeśli w kulturystyce jest jakaś magia, to jest to magia walki ponad granicami.
To magia ryzykowania wszystkiego dla marzeń, których nie dostrzega nikt poza tobą.
NIE CHCE SOG-ów!!!
Szacuny
50
Napisanych postów
10140
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
38697
Jak już chcesz dodawać sosy to najlepiej żebyś sobie sam zrobił wtedy wiesz co jesz poza tym zdrowiej niz z proszku. Z tego co pamietam wrzucał ktoś kilka przepisów na takie sosy ale już niestety nie pamiętam kto, poszperaj
Szacuny
130
Napisanych postów
8967
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
48014
trzeba dac troche pierski lub innego miesiwa, na patelni z olejem i cebulka troche podusic, nastepnie kiedy mieso jest gotowe, dolac mleka tak z 200ml, chwile niech odparuje, a teraz UWAGA! dodajemy 2-3lyzczki czubate ostrowi wpc i mieszamy do zgestnienia
przyprawiamy najlepiej tymiankiem lub bazylia/ziolami prowansalskimi, pieprzem i sola
w wersji dla wybrednych podniebien posypujemy wszystko parmezanem/serem zoltym
w wersji dla wegow dajemy brokuly
Szacuny
0
Napisanych postów
59
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
911
Ja jem z pokrojonymi warzywami np: pomidorem papryka cebula - czasami polewam to jogurtem naturalnym - jak sie wymiesza to jest calkiem dobre ( bez zadnych przypraw! )
A co do wszelkiego rodzaju sosow kupnych to zawarte w nich konserwanty napewno ci nie pomoga :) rozmawialem kiedys z kolega ktory skonczyl technikum gastronomiczne i powiedzial mi ze wszystkie konserwanty z oznaczeniem powyzej E300 bardzo utrudniaja wchlanianie bialka. Nie wiem ile w tym prawdy ale napoewno nie jest to nic dobrego.