Od niedawna pojawiły sie serki wielosmakowe. Np. kokosowo-migdałowy, malinowy, teraz znajdłem czekoladowo-orzechowy i ten mi bardzo smakuje.
Byłem ciekaw czy różnią się włartościami odżywczymi poszczególne smaki i oto co widze:
-waniliowy skład:twaróg chudy homogenizowany, wsad smakowy:cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, substancje zagęszczające:skrobia pektyna, regulator kwasowości:kwas cytrynowy, barwnik kurkuma, aromat, śmietanka pasteryzowana
100g:131kcal B:8.5 W:14 T:4
-czekoladowo-orzechowy skład:twaróg chudy homogenizowany, wsad smakowy:cukier, mleko w proszku, kakao, orzechy, rodzynki, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje zagęszczające: skrobia, karagen, substancja emulgująca:lecytyna, aromat, śmietanka pasteryzowana
100g:Identycznie jak waniliowy
Wszystkie smaki mają wart. odź. takie same. Nie wiem czy to jest prawda. Może produnkt jest najtańszy i im sie nie chce tego sprawdzać. Nie wiem czy to ktoś kontroluje...
Raz dziennie kupuje sobie ten serek, tylko nie wiem czy moge kupować czekoladowo-orzechowy czy musze waniliowy bo on chyba jest najbardziej "przystępny" na diete niskotłuszczową.
siłe słonia szybkość gada da ci tylko lemoniada