...
Napisał(a)
Raskus buzki wybczam, zaden problem ale gorzej ze Charon nie chce odp :(, wyslij moze @ (ja juz wyslalem z prosba).
pzdr!!
pzdr!!
...
Napisał(a)
jaka?! nie wiem chyba najmadrzejsza to ellisa ale przeciez i allana, kwasniewskiego czy atkinsa sa podobne.
domer - popatrz wyzej czego nam brakuje tam :) i prosze uzupelnij, ew popraw
pozdrawiam!!
domer - popatrz wyzej czego nam brakuje tam :) i prosze uzupelnij, ew popraw
pozdrawiam!!
...
Napisał(a)
"O jajkach...
Gdy gotujemy jajka w wodzie nie wazne czy na miękko czy twardo należy a najlepiej jest dodać sól która ułatwia odchodzenie skorupki od jajka przy obieraniu (bardzo pomaga przy jajkach na miekko które wtedy najlepiej wchłania nasze organizm). Jest takze tak że podczas gotowania jajko moze peknąć. Co w takiej sytuacji robić?? A no należy dolać Octu do gotujacych się jajek tyle
Ja tak robie, choć nigdy nie dolewałem octtu jeszcze bo jajka dobieram dla siebie jak najlepsze i ani troszke pekniete"
Można celowo "z octem" zrobić, czyli jaja w koszulkach albo poszetowate. Zagotować wodę z odrobina soli i octu lub soku z cytryny. Jajo wybić do filiżanki i wlać do gotującej sie na wolnym ogniu wody przechylając filiżankę tuż nad powierzchnią wody. Gotować 2-5 minut po czym wyjąć, najlepiej łyzka cedzakową. Daje radę Wychodzi coś a la sadzone tylko, że bez smażenia i bardziej "artystyczne"
Gdy gotujemy jajka w wodzie nie wazne czy na miękko czy twardo należy a najlepiej jest dodać sól która ułatwia odchodzenie skorupki od jajka przy obieraniu (bardzo pomaga przy jajkach na miekko które wtedy najlepiej wchłania nasze organizm). Jest takze tak że podczas gotowania jajko moze peknąć. Co w takiej sytuacji robić?? A no należy dolać Octu do gotujacych się jajek tyle
Ja tak robie, choć nigdy nie dolewałem octtu jeszcze bo jajka dobieram dla siebie jak najlepsze i ani troszke pekniete"
Można celowo "z octem" zrobić, czyli jaja w koszulkach albo poszetowate. Zagotować wodę z odrobina soli i octu lub soku z cytryny. Jajo wybić do filiżanki i wlać do gotującej sie na wolnym ogniu wody przechylając filiżankę tuż nad powierzchnią wody. Gotować 2-5 minut po czym wyjąć, najlepiej łyzka cedzakową. Daje radę Wychodzi coś a la sadzone tylko, że bez smażenia i bardziej "artystyczne"
...
Napisał(a)
Witam!!! Mam pytanie do jajcarzy mianowicie jakie jajka lepiej sie wchlaniaja surowe czy gotowane
...
...
Napisał(a)
Naku musi byc jakas roznica Mnie sie wydaje ze surowe lepiej sie wchlaniaja ale moge sie mylic wiec sie pytam
...
Poprzedni temat
moze jakas korekta do idelanej diety?:P
Następny temat
PROSZE O RADY!!!!!
Polecane artykuły