Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
t chodzi raczej o montonie posilkow
...
Napisał(a)
w takim razie czemu akurat dla tego gościa ta dieta nie jest dobra a dla innych jest-tak wnioskuje z wypowiedzi.
<-- Nie, nie jestem łysa
...
Napisał(a)
Dzięks i włąsnie o to mi chodziło że wezmą tak niecałe 2.0 baiłka a wiecej tłuszczy bo jak mówiłem chodzi mio większą masę, to nic ze stłuszcykiem hehehe nigdy jeje nie miałem to akórat pierwszy raz mogę mieć:)
...
Napisał(a)
koledzy - powodow odrzucenia ryzu + kurczak w diecie ( w kazdym posilku ) na mase w przyp. amatorow jest wiele (Qazar podal jeden z nich ) po swietach podam powaznie moje zastrzezenia oraz praktyczne uwagi z zycia brane.
pozdr
wesolych swiat
mc
pozdr
wesolych swiat
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
Bardzo prosimy bo ja od stycznia mam akcje "masa" wiec bardzo przyda mi sie Pana opinia na ten temat
dziekuje i pozdrawiam
WESOLYCH SWIAT
dziekuje i pozdrawiam
WESOLYCH SWIAT
----Ręce które leczą----
...
Napisał(a)
przyczyny dla ktorych odradzam szczuplym ludziom , trudno lapiacym mase : kurczka + ryz w wiekszosci posilkow >
.jedzac kurczaka z ryzem zapewniamy lekkostrawny niskokaloryczny posilek, zatem po ok 2,5 godz powinnismy zjesc nastepny , stac na to kogos o podejsciu zawodowym , kogo stac czasowo na jedzenie co 2,5 - 3 godz ( srednio 2 godz przygotowania posilkow dziennie + 2 godz żucia jedzenia o watpliwym smaku ).
w normalnym zyciu ciezko jest jesc 6 do 7 posilkow co 3 godz, zatem proponuje jesc zamiast kurczka wolowine ( śr 20 % bialka 10% tluszczu, lub wieprzowoine śr 20% bial;ka 20% tłuszczu ) co zapewni wieksza kalorycznosc posiku, bedzie on tez dłużej trawiony, da uczucie sytosci na 3 - 3,5 godz . jestem tez zwolennikiem wiekrzej ilosci jaj ( białko ok 12% tłuszcze ok 13% ) sa zrodlem bialka o wysokiej jakosci i lekkostrawnego tłuszczu.
proponuje to porownac :- kurczak 200g ( ok40g bial, 5gtłuszczu ) + ryż
a teraz wolowina 200g ( ok 40g bial, 20g tłuszczu ) + ryż albo wieprzowina 200g *( ok 40g bialka 40g tłuszczu) prosze policzyc kalorycznosc i sytosc takiego posilku.
poza tym osobnik szczuply potrzebujae wiecej energii , a jedynie tłuszcze zapewnia jej odp. dowoz ( chyba za bedzie jadl 7 posilkow lekkostrawnych dziennie )
prosze tez zwrocic uwage ze jesli np zamiast 2g bialka zacznie jesc 2,5 g a mamy zachowac 20% energii z bialek to policzcie ile dla tych 0,5 g na kg wagi ciala ma jeszcze zjesc wegli i tłuszczy .znam to z doswiadczenia , wtedy taki osobnik pilnuje bialek , a juz nie daje rady jesc wiecej wegli i tłuszczy.
dla szczuplego bial 20% , wegle do 50% tłuszcze 30 -35% calosci energii
dla tyjacego (zakladam ze robi tez latwiej mase miesniowa niz ten szczuply
bialka do 30% wegle do 40% tluszcze do 30%
ciekawie wychodzi tez b - 40% wegl - 20% tluszcze - 40% ( na krotka mete proponuje to sprawdzic )
kolejna sprawa :
probowalem zejsc do min tłuszczy zszedlem do 12% nizej sie nie da , buialka jadlem 30-40% reszte wegle
wytrzymalem 3 tyg , 7 posilkow dziennie ( 3 - 3,5 g bialka na kg , bez odzywek - tylko natura !)
przygotowania posilkow 2 godz , jesdzenie 2,5 godz dziennie - kto ma na to czas ???
kolejny temat : wydalanie i trawienie , chodzilem z ciagle wydentym brxzuchem ( oczywiscie wtedy klasycznie jadlem ryz + kurczak )
wnioscek : jedzac tłuszcz ok 25% zapweniamy : mniejsza ilosc posikow, mniejsze objetosciowo posilki, smak - tłuszcze daja smak !!!,roznorodnosc itd
dlatego kurczaka z ryzem w kazdym posilku zostawmy zawodowca na innych "suplementach" przygotowujacym sie do zawodow
czy juz jestr jasne dlaczego szczuply nie zrobi masy na kurczaku + ryż
( powody czysto praktyczne )
pozdr
mc
.jedzac kurczaka z ryzem zapewniamy lekkostrawny niskokaloryczny posilek, zatem po ok 2,5 godz powinnismy zjesc nastepny , stac na to kogos o podejsciu zawodowym , kogo stac czasowo na jedzenie co 2,5 - 3 godz ( srednio 2 godz przygotowania posilkow dziennie + 2 godz żucia jedzenia o watpliwym smaku ).
w normalnym zyciu ciezko jest jesc 6 do 7 posilkow co 3 godz, zatem proponuje jesc zamiast kurczka wolowine ( śr 20 % bialka 10% tluszczu, lub wieprzowoine śr 20% bial;ka 20% tłuszczu ) co zapewni wieksza kalorycznosc posiku, bedzie on tez dłużej trawiony, da uczucie sytosci na 3 - 3,5 godz . jestem tez zwolennikiem wiekrzej ilosci jaj ( białko ok 12% tłuszcze ok 13% ) sa zrodlem bialka o wysokiej jakosci i lekkostrawnego tłuszczu.
proponuje to porownac :- kurczak 200g ( ok40g bial, 5gtłuszczu ) + ryż
a teraz wolowina 200g ( ok 40g bial, 20g tłuszczu ) + ryż albo wieprzowina 200g *( ok 40g bialka 40g tłuszczu) prosze policzyc kalorycznosc i sytosc takiego posilku.
poza tym osobnik szczuply potrzebujae wiecej energii , a jedynie tłuszcze zapewnia jej odp. dowoz ( chyba za bedzie jadl 7 posilkow lekkostrawnych dziennie )
prosze tez zwrocic uwage ze jesli np zamiast 2g bialka zacznie jesc 2,5 g a mamy zachowac 20% energii z bialek to policzcie ile dla tych 0,5 g na kg wagi ciala ma jeszcze zjesc wegli i tłuszczy .znam to z doswiadczenia , wtedy taki osobnik pilnuje bialek , a juz nie daje rady jesc wiecej wegli i tłuszczy.
dla szczuplego bial 20% , wegle do 50% tłuszcze 30 -35% calosci energii
dla tyjacego (zakladam ze robi tez latwiej mase miesniowa niz ten szczuply
bialka do 30% wegle do 40% tluszcze do 30%
ciekawie wychodzi tez b - 40% wegl - 20% tluszcze - 40% ( na krotka mete proponuje to sprawdzic )
kolejna sprawa :
probowalem zejsc do min tłuszczy zszedlem do 12% nizej sie nie da , buialka jadlem 30-40% reszte wegle
wytrzymalem 3 tyg , 7 posilkow dziennie ( 3 - 3,5 g bialka na kg , bez odzywek - tylko natura !)
przygotowania posilkow 2 godz , jesdzenie 2,5 godz dziennie - kto ma na to czas ???
kolejny temat : wydalanie i trawienie , chodzilem z ciagle wydentym brxzuchem ( oczywiscie wtedy klasycznie jadlem ryz + kurczak )
wnioscek : jedzac tłuszcz ok 25% zapweniamy : mniejsza ilosc posikow, mniejsze objetosciowo posilki, smak - tłuszcze daja smak !!!,roznorodnosc itd
dlatego kurczaka z ryzem w kazdym posilku zostawmy zawodowca na innych "suplementach" przygotowujacym sie do zawodow
czy juz jestr jasne dlaczego szczuply nie zrobi masy na kurczaku + ryż
( powody czysto praktyczne )
pozdr
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
Rozumiem ze te proporcje ktore Pan podal (B:T:W=30:30:40) sa dla ektomorfkow czy rowniez sa odpowiednie dla edno??
----Ręce które leczą----
Poprzedni temat
Słowo na niedzielę 2
Następny temat
dawkowanie białka piekarniczego (serwatka)
Polecane artykuły