SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

FILETY RYBNE - przepisy - ma ktos?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15044

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2743 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12391
najlepiej parowac z dodatkami roznych orzypraw - poeksperymentuj - to ona nadadza rybie za kazdym razem inny smak.....panierka??? ja bym zrezygonwala:) mozesz zawijac w folie dodac ziol i piec w piekarniku....albo na grillu jezeli masz:)

qaz mam sprawe mozesz sie skontaktowac>?

soap won't wash away your shame.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 8680 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31712
gotowanie na parze to nie jest żadne tam odparowywanie wody z ryby Jest to metoda stworzona w starożytnej japoni, bardzo popularna też w chińskiej kuchni ze względu na prostotę i walory zdrowotne. Najlepszym narzędziem jest oczywiście specjalny kosz do gotowania na parze. Wygląda to jak takie duże drewniane sito. Można też użyć dużego metalowego sitka. Kładzie się to na woku (albo na garnku) wypełnionym gotującą się wodą. W sitku umieszcza się talerz, na którym kładzie się rybę, warzywa, czy co się tam chce gotować. Cały proces polega na tym, że potrawa gotuje się w parze wodnej nie tracąc przy tym niemal żadnych substancji odżywczych.
Można zrobić np coś takiego: filet kładziemy na posiekanej kapuście z kiełkami sojowymi. Całość polewamy sosem sojowym rozrobionym z miodem i odrobiną wina ryżowego. Możemy dać też kilka kropel sosu chilli i sosu ostrygowego luib rybnego. Pycha
Chyba napiszę posta o gotowaniu na parze

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
kopt:
sog na zachete do napisania artykułu!! i poproszę tutaj wrzucic linka, bo mogę przeoczyć :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 8680 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31712
link już jest w moim podpisie Dzięki za soga, bardzo mi miło

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 689 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 9896
a można gotować np. filet z mintaja w wodzie? ktoś jadł gotowaną rybę. Nie chce smażyć na smalcu bo za dużo tłuszczu jest, a garnka do parowania nie mam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Ja ją dusze na teflonie z małą ilością tłuszczu i wody a na koniec podkręcam gaz, żeby zrumienić i przypiec, jak z grilla

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 689 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 9896
też tak musze spróbowac ją dusić, zobaczymy co z tego wyjdzie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 724 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 16463
dlaczego nie smazyc na oliwie z oliwek ????
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76066 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755022
Mozesz smazyc na oliwie, tylko nie dlugo.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1033 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19197
wez glebsza patelnie, podlej kapke oleju lub oliwy, poluz rybe i ***nij na gaz, moze to byc nierozmrozny filet(nawet lepiej),posol dodaj przypraw jakich chcesz, po chwili ryba pusci wode i roztopi sie lod no i bedzie sie w tym gotowac, przykryj to wszytko przykrywka, jak bedzie zamalo wody to zawsze mozesz dolac, rybka po jakims czasie bedzie miekka i juz mozesz jesc, bardzo latwe i szybkie w przygotowaniu do tego smaczne i beztluszczu.smacznego.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta

Następny temat

Dieta do sprawdzenia :)

WHEY premium