"Demon to some , angel to others ..."
...
Napisał(a)
Nie wiecie może ile białka znajduje się w 100 gramach ryby Soli ? Ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z innymi biało mięsnymi rybami
"Demon to some , angel to others ..."
"Demon to some , angel to others ..."
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Kurde ja nawet nie wiedziałem ze takie "coś" istnieje
Sorki ale nie wiem
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"
Sorki ale nie wiem
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"
1
...
Napisał(a)
Witam!
SOLA - ryba atlantycka z rodziny solowatych, z grupy płastug. Żyje w wodach ciepłych. Występuje w Oceanie Atlantyckim, Morzu Północnym i Morzu Śródziemnym.
Kształt ciała soli przypomina kroplę: z przodu owalnie zaokrągloną i zbiegającą się ku tyłowi; asymatrycznie spłaszczoną, także rozróżnia się stronę oczną i stronę bezoczną. Sole mają małe, blisko siebie osadzone oczy, umiejscowione po prawej stronie ciała oraz mały, zgięty otwór gębowy . Długie płetwy na obwodzie tułowia zbiegają się z tyłu, tworząc spiczasty czubek. Osiąga długość 15 - 45 cm., przeciętnie waży 40 dag. W kuchni francuskiej uważa się ją za rybę najwykwintniejszą. Mięso soli jest białe, delikatne i jędrne, chude, łatwo oddziela się od ości.
Narazie nie znalazłam nigdzie wartości odżywczych soli... Jak tylko znajdę, nie omieszkam umieścić.
Pozdrawiam.
SOLA - ryba atlantycka z rodziny solowatych, z grupy płastug. Żyje w wodach ciepłych. Występuje w Oceanie Atlantyckim, Morzu Północnym i Morzu Śródziemnym.
Kształt ciała soli przypomina kroplę: z przodu owalnie zaokrągloną i zbiegającą się ku tyłowi; asymatrycznie spłaszczoną, także rozróżnia się stronę oczną i stronę bezoczną. Sole mają małe, blisko siebie osadzone oczy, umiejscowione po prawej stronie ciała oraz mały, zgięty otwór gębowy . Długie płetwy na obwodzie tułowia zbiegają się z tyłu, tworząc spiczasty czubek. Osiąga długość 15 - 45 cm., przeciętnie waży 40 dag. W kuchni francuskiej uważa się ją za rybę najwykwintniejszą. Mięso soli jest białe, delikatne i jędrne, chude, łatwo oddziela się od ości.
Narazie nie znalazłam nigdzie wartości odżywczych soli... Jak tylko znajdę, nie omieszkam umieścić.
Pozdrawiam.
2
...
Napisał(a)
po"grubas" w dziale fitness
Satisfaction lies in the effort, not in the attainment
...
Napisał(a)
Dziękuje Missy , masz u mnie soga . Jasminherf również
Od siebie dodam że ryba ta jest baaardzo dobra w smaku , jak dla mnie nawet lepsza niż mintaj
"Demon to some , angel to others ..."
Od siebie dodam że ryba ta jest baaardzo dobra w smaku , jak dla mnie nawet lepsza niż mintaj
"Demon to some , angel to others ..."
1
...
Napisał(a)
Dzieki Tajfun:)
Ja uwielbiam sole, ale za czesto nie kupuje gdyz jest tu dosc droga.
Magdalena Lipinska
Ja uwielbiam sole, ale za czesto nie kupuje gdyz jest tu dosc droga.
Magdalena Lipinska
2
po"grubas" w dziale fitness
Satisfaction lies in the effort, not in the attainment
...
Napisał(a)
Sola i u mnie jest dosc droga,jak wiekszosc ryb zreszta. A po euro to wszystko jeszcze bardziej podrozalo,niech angole trzymaja sie od tego z daleka
1
...
Napisał(a)
a jak jest z innymi gatunkami ryb ???? czy podane wyzej wartosci moga odnosic sie do innych ryb???
2
...
Napisał(a)
Zobacz sobie w tabelach. Wiekszosc ryb ma 16-20% bialka i zmienna ilosc tluszczu, od 0-15%
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
raffi2606 patrzysz na daty?
1
Ciężki trening w drodze do chwały świat jest zbyt duży żeby myć małym !
Polecane artykuły