SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

3D protein czy SP 80

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 5847

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 4 lata Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 126446
...a może chodzi o galaktozę która bodajże wchodzi w skład laktozy, jeżeli dobrze pamiętam...?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
W kazeinie, wyższa struktura białkowa powstaje dzięki jonom wapnia i magnezu. Ale te jony też biorą udział w gospodarce wodno-elektrolitowej.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
ale dodaje sie kazeiny sodowej co nie jest tajemnica producenci podaj to na swoich stronach,dodaje sie jej do wszystkiego,czekoald,jogurtow,przekasek,... ,zawiera 91g bialak na 100g produktu, pieknie powoduje retencjie wody ,byl juz o tym temat nawet chyba Biniu go zakladal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Quazar - ale do białego sera też?!...

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
Tak ,pytalem sie u zrodlem bliskich mleczarni,i podbno jest to tania alaternatywa dodaje sie do bialych i zoltych serow,Polska to jednen z wiekszych producetow Kazeiny sodowej ,oczywiscie nie moge tego w 100% udowodnic(brak labu) ale dlaczego tanie sery chude sa az tak kwasne i maja dziwny smak

Zmieniony przez - qazar w dniu 2005-02-12 10:03:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Może tak?...
Jak ja jeszecze startowałem (lata 70-te), to formę robiliśmy tylko na białym chudym serze. To była taka modyfikacja zaleceń Arnolda, który robił formę na chudej wołowinie. Może wtedy jeszcze tych wyrobów tak nie paprali?...

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
To napewno ,chodz sam szukalem serow chudych o innych smakach i konsystencji i okazuje ze jesli przyjac za wyznacznik jakosci smaka i wyglad ,to sa sery chude dobre jakosciowo i cena ksztaltuje sie na poziomie 10-11zl o niebo lepsze od tych po 5-7zl
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
i po raz kolejny wylazi na to ze - dostajesz to za co placisz :(

albo jak megus - przerzut na mieso chude :D

w moim przypadku i tak sery odpadaja :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
W sumie mieso ciut drozej wychodzi(ech ta dzisiejsza ekonomaia) i w miesie tez do konca nie wiesz czym bylo karminone bydlo/drob(ech ta dzisiejsza technika produkcji masowej) jak by nie patrzyl ja postawilem na bialko(i tu tez malo wiadomo ) ale ufam porducenta tym z wyszej polki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
a ty sie dziwiles ze u mnie kolo 80% bialka pochodzi z dobrej puszki :D

hehe i ja w zawodach nie mam zamiaru startowac :D

Zmieniony przez - biniu w dniu 2005-02-12 11:31:48
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

spadki po krecie

Następny temat

kretka co sie dzeje

WHEY premium