1] KONKURS MIKOŁAJ OLIMP zorganizowała firma OLIMP LABOLATORIES !
:);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);)
2]OLIMP TONALIN CLA to najbardziej renomowana i uznana marka sprzężonego kwasu linolowego,która przewyższa inne rodzaje CLA największym procentowym udziałem aktywnych izomerów c9,c12,które mają zasadniczy wpływ na hamowanie rozrostu komórek tłuszczowych oraz zapobieganie ubytków tkanki mięśniowej.
Jest to również źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu, odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką tłuszczową organizmu, a w ten sposób przyczyniający się do regulacji masy ciała.
CLA zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry [jędrność, turgor], likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej).
Zapewnia ponadto większą wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu, dlatego polecany jest dla sportowców i innych osób aktywnych fizycznie, które pragną, aby ich organizm nie odczuwał przeciążeń związanych z intensywnym treningiem.
Przeciwutleniające działanie CLA polega na hamowaniu powstawania wolnych rodników w organizmie i zapobieganiu niekorzystnym skutkom stresu oksydacyjnego (np. miażdżyca).
Przeznaczenie - dla osób dorosłych jako środek spożywczy:
. wspomagający odchudzanie oraz poprawiający wygląd skóry, likwidujący objawy "celulitu" (skórki pomarańczowej),
. stanowiący naturalny przeciwutleniacz,
. dla osób aktywnych fizycznie w celu poprawienie wydolności i odporności organizmu,
. dla sportowców w celu zwiększenia beztłuszczowej masy ciała; poprawienia siły, struktury i wytrzymałości mięśni,
Składniki:TONALIN (CLA), aromat, przeciwutleniacz (tokoferole), otoczka żelatynowa (żelatyna, polialkohole).
:);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):);):)
3]whey amino to zhydrolizowane
aminokwasy serwatkowe :) ^^