Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę.
2.
1) Gainer MCT (protein 21%)
2) Kreanabol (protein 25%)
3) SWG (protein 30%)
3) Top Mass (protein 43%)
4) Profi Whey Mass (protein 45%)
3.
Jest to JABŁCZAN CYTRULINY
Większość energii niezbędnej do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza metabolizm tlenowy. Dlatego też składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę. Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.