Nie drażnij LWA
On też może być sportowcem.
www.dssk.pl
Wkleje wypowiedz grasika na temat estrogenow...
"
najbardziej chyba znanym fitoestrogenem sojowym jest dadzein; posiada on silne dzialanie jako estrogen roslinny, natomiast jesli chodzi o strooktoore jest slabym pseudoestrogenem /ok. 1 000 x slabszym od estradiolu/; niemniej jednak bedzie on konkoorowal o miejsce przy receptorze estrogenowym z silniejsyzm estrogenami takimi jak estradiol; wtedy, dzieki zwiazaniu sie z receptorem, 'zablokoooje' silniejsze estrogeny, dzieki czemu receptory pozostana 'nieczynne'; a z czym owa 'nieczynnosc' sie wiaze, chyba nie potrzeba dalej tloomaczyc
innymi slowy - mechanizm dzialania fitoestrogenoow takich jak dadzein jest podobny do tego, na ktoorym dziala nolva
"
Jak ktos nie wie jak dziala nolvadex i do czego jest uzywany to niech poszuka w wyszukiwarce jest tego sporo....
quazar jak widzisz jest zupelnie odwrotnie niz ty uwazasz!!
Jeszcze co do tego mitu jakoby soja byla kiepskim bialkiem do budowania miesni, gdyz nie zawiera pelnej puli aminokwasow.. - Dla efektow liczy sie dzienny bilans bialek (aminokwasow) wystarczy ze polaczymy soje np z mlekiem czy innym bialkiem zwierzecym i mamy wszystkie aminokwasy w krwiobiegu!! Organizm nie odrozni czy dany aminokwas jest sojowy czy np serwatkowy - bo sa takie same!!! I bedziemy rosli tak samo!
Wg wspolczynnika PDCAAS, ktory jest uznawany za najbardziej wartosciowy miernik jakosci bialek: bialko soi ma najwyzsza note 1,0 tak jak serwatka...wiec jak mozemy mowic, ze soja jest gorszym czy niepelnowartosciowym bialkiem i ze nie zbudujemy na niej miesni?
Białko pełnowartościowe zawiera wszystkie niezbędne 8 aminokwasów, w odpowiedniej proporcji. Takie białka są powoli absorbowane w organiźmie i efektywnie wykorzystywane. Białka występujące w żywności pochodzenia zwierzęcego odznaczają się większą wartością biologiczną niż białka roślinne, ubogie w jeden lub kilka niezbędnych aminokwasów. Za najbardziej optymalne pod względem składu aminokwasowego uważane jest białko całego jajka. Brak choćby jednego aminokwasu egzogennego determinuje nie możność wchłonięcia białka. Aby posiłki były pełnowartościowe należy zestawiać ze sobą produkty zawierające białko częściowo lub niepełnowartościowe.
Aminokwasy egzogenne (niezbędne):
-walina
-leucyna
-izoleucyna
-treonina
-metionina + cysteina
-fenyloalanina + tyrozyna
-tryptofan
-lizyna
Aminokwasy endogenne:
-alanina
-arginina
-glicyna
-histydyna
-kwas asparaginowy
-kwas glutaminowy
-prolina
-seryna
Ciężka praca może przyniesc korzysci w przyszłosci,
a lenistwo przynosi korzysci TERAZ...
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
On też może być sportowcem.
www.dssk.pl
Ciężka praca może przyniesc korzysci w przyszłosci,
a lenistwo przynosi korzysci TERAZ...
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
On też może być sportowcem.
www.dssk.pl