...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Tak, skład tego chleba jest jak najbardziej w porządku. Jeżeli Ci smakuje i nie powoduje dyskomfortu ze strony układu pokarmowego, to śmiało możesz go wrzucić do jadłospisu.
2
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Jeżeli w środku znajduje się wszystko to co zawarli Na etykiecie, nie ma nic więcej dodawanego to chleb jest jak najbardziej w porządku i godny polecenia - warto go włączyć do swojej diety jeżeli lubisz spożywać pieczywo lub nawet nie wyobrażasz sobie diety bez pieczywa. Masz tam w składzie tylko nasiona, ziarna, mąkę no i jeszcze zakwas oraz trochę soli więc więc nie ma tam żadnych dodatków potocznie zwanych "E", wypełniaczy i spulchniaczy się z kolei nazywany potocznie "chemia" także można z czystym sumieniem zajadać. Właściwie to możesz nawet podrzucić co to za chleb i gdzie go kupujesz, jeżeli jest z jakiejś sieci
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Skład jest ok natomiast jak najdzie cie ochota w diecie na cos z gorszym składem to tez zjedz i wlicz w bilans
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
z powodu bbłonnika to się bym aż tak nie cieszył nadmiar błonnik jak i niedobór będzie szkodliwy. Ja np z pełnego ziarna dużo nie mogę jeść bo jakieś dolegliwości i wzdęcia potem mam/
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ja mam to samo , za dużo to z miejsca problemy z układem pokarmowym jednak tutaj autor musiałby dać kilka dni diet do oceny zeby mozna było cos stwierdzic czy moze miec nadmiar
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Nie mam akurat problemów z dużymi ilościami błonnika. Jem około 2kg warzyw dziennie i nie mam żadnych problemów z trawieniem czy gazami dobijając około 40-50g błonnika
...
Napisał(a)
Oczywiście, że pieczywo jest dobrym źródłem węglowodanów w dobrze zbilansowanej diecie. W zasadzie każdy jego rodzaj będzie dobry. Kwestia tego, aby odpowiednio je wkomponować w dietę określonej osoby. Dla większości osób pieczywa pełnoziarniste, o dużej ilości błonnika będą lepszym rozwiązaniem, niż bardziej przetworzone, np. pszenne. Z reguły, z góry zakłada się, że większość osób ma braki błonnika, i bazie na produktach przetworzonych. Są jednak osoby, dla których lepsze będzie pieczywo o niższej zawartości błonnika. Np. spożywający duże ilości kalorii, lub na diecie lekkostrawnej.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły